VERSLAG: Solar Weekend 2015 - zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Solar Weekend 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 59 foto's.

Naar het Solar Weekend 2015 - zondag verslag
Bekijk de Solar Weekend 2015 - zaterdag foto's

VERSLAG: Bas van Poppel  

Solar Weekend zaterdag

Een verslag schrijven van een festival, dat is niets vreemds. Allerlei podia met live muziek, biertje er bij en uiteraard de bekende festivalhap. Nou is Solar Weekend wel een verhaal apart.

Het festival duurt maar twee dagen, maar met een 'holiday ticket' krijg je maar liefst vier dagen festival. En als je er dan eenmaal bent is de aankleding en het randvermaak mooi, leuk en vooral veel. Hoezo bands of dj's kijken/luisteren?

Om te beginnen op de main stage speelt Cool Quest een fijne opwarmende set van een uur vol pop en funk. Druk is het nog niet, maar dit veranderd als na een half uur Jack Parow het podium betreed. Ook hier blijft het publiek aanvankelijk stil, maar gedurende de show van een uur weet hij het publiek op te zwepen. Ondanks zijn Jagermeister kater van de avond ervoor staat de Zuid Afrikaan uit Kaapstad een uur lang te springen en zelfs een paar minuten crowdsurfing kan er af. De hiphop slaat aan bij het publiek, de zon schijnt en Solar is los.

In de techno tent, verkleed als theater, draait De Sluwe Vos zijn plaatjes. Redelijk dicht bij de ingang en veel schaduw is het hier de hele dag gezellig druk. De sfeer is ontspannen in de tent, vooraan staan een paar honderd man te dansen. Maar echt los gaat het wanneer de Nederlander wordt afgewisseld door Berlin-scene routinier Monika Kruse. De vloer trilt, de beat houdt niet op en het wordt geleidelijk aan drukker.

Op het hoofdpodium is intussen een kermis aan de gang. De langste naam van het affiche houdt huis: De Coen Zonder Sander Met Domien Show. De heren zijn zo aardig om het publiek wat van hun duur betaalde belastingcenten te schenken in de vorm van Coen & Sander Show spellen en draait tussen het vele gebabbel door afwisselend pop, Nederlands en 90's zoals 'Sex On The Beach', wat hier op het strand wel erg toepasselijk is.
Eten? Dat doe je in gewoon in het restaurant. In het theater gebied staat 'La Pâtè'. Hier kan je lekker uit eten met filmgerechten als 'Prawn Of The Dead' en 'Jurassic Pork'. En als je dat toch niets vindt; dan kan je nog alle kanten op van Rock 'n Tosti's tot een verse Thaise curry.

Typhoon is dé man op Solar Weekend. Het hiphopjubilaris uit Zwolle staat voor de tiende keer in Roermond, dit maal met veel werk van zijn meesterplaat Lobi Da Basi. Zijn kunsten bewijst hij nog eens extra wanneer hij ook zonder geluid gewoon doorgaat met de show. Heb je Glenn en zijn band nog niet gezien? Kansen genoeg dit jaar, ga er heen!

FOTOGRAFIE: Jurriaan Hodzelmans  

12345
 foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag foto Solar Weekend 2015 - zaterdag
 
12345
 
festival logo

SOLAR WEEKEND 2015 - ZONDAGDe tweede dag van Solar Weekend heeft een indrukwekkende line-up met onder...

festival logo

SCHOLLENPOP 2015 Op het strand van Scheveningen waren 4 podia opgebouwd voor Schollenpop 2015....