VERSLAG: Solar Weekend 2015 - zondag

Festivalinfo was aanwezig op Solar Weekend 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 58 foto's.

Naar het Solar Weekend 2015 - zaterdag verslag
Bekijk de Solar Weekend 2015 - zondag foto's

VERSLAG: Bas van Poppel  

Solar Weekend zondag

De tweede festivaldag van Solar Weekend wordt al vroeg afgetrapt, om 11 uur 's ochtends is het wel nog erg rustig op het terrein aan de Maasplassen. Wanneer Falco Benz op het podium stapt staan er nog geen honderd man voor zijn neus. Bekend is hij zelf nog niet, maar in het verleden stond op hij op het podium met onder andere Giovanca en Kyteman; niet de minsten. De grotendeels live analoge synthesizer house krijgt de voetjes al snel van de vloer en geleidelijk wordt het drukker voor het hoofdpodium. Echt los gaat het pas tegen het einde met zijn single 'Hat Tricks', een briljant muziekstuk.

Op het Kappa Delta Fissa podium worden het hele weekend hits gedraaid, en er staan veel bekende en onbekende namen. Een opvallende naam is Rob The Nice. Nee, geen Banger Hart vandaag, maar een grote menigte dansend op house plaatjes, terwijl de hosts van het podium het publiek opzwepen.

Kraak & Smaak gooit het over een andere boeg. Geen dj's maar live muziek. De zeskoppige band bestaat uit doorgewinterde routiniers in het Nederlandse clubcurcuit. Alles staat perfect afgesteld voor een sterke show, en aan de band ligt het zeker niet; maar het publiek lijkt niet helemaal warm te worden van de heren en dame.

De beloofde special guest bij de set van Flamboyant is niemand minder dan Kraantje Pappie. Samen zetten ze een lekker feestje weg, maar tegen het einde wordt het drukker voor de bekende naam die volgt: "Que Si, Que No"; daar komt Jody Bernal nooit meer van af. Vandaag geen danseressen en geen zang, maar house en techno plaatjes. En draait hij net zoals hij zingt? De meningen zijn verdeeld, hij weet het feestje in ieder geval prima gaande te houden.

In de theater zone staat achter in een hoek een tent met een bordje 'Vega Porno Show'. Deze rare show met mensen in alien pakken en naaktslakken is één van de vele opvallende acts in dit gedeelte van het terrein.

Maar de meeste mensen kregen hier weinig van mee, wel was het druk bij Jett Rebel. De jonge gitaarvirtuoos is de act die op Solar het dichtst in de buurt van rock 'n roll komt. De eerste tien minuten zijn er continue felle gitaarpartijen te horen. Niet lullen maar spelen lijkt het motto. De Amsterdammer maakt gedurende zijn show wel wat tijd om het publiek op te zwepen en krijgt de duizenden mensen voor het podium moeiteloos mee met zijn feestje.

De Italiaan Marco Faraone komt Roermond verblijden met snoeiharde techno. De DJ zwaait ieder nummer met zijn vinyl platen die hij moeiteloos aan elkaar mixt. Een uur lang dreunen, voor de leek saai en eentonig maar voor de liefhebber een ijzersterke set in een volle donkere tent.

Als Nouveau Riche All Stars je niets zegt, dan zeggen namen als Mr. Polska, Jebroer of Skinto je mogelijk wel wat. Het is druk op het podium waar het label een uur lang alles uit de kast haalt om een feestje neer te zetten. Het barst echter pas echt los in het laatste kwartier wanneer onze Poolse vriend het podium betreed, want die wordt bewaard voor het hoogtepunt. Hakken, springen en juichen; het publiek uit zijn dak.

Aan Feest DJ Ruud de eer om met een 'XXL' show het festival af te sluiten. Muzikaal bijzonder? Nee dat misschien niet, maar wel één groot feest. Wat ook direct de beste omschrijving is voor het hele festival.

FOTOGRAFIE: Jurriaan Hodzelmans  

12345
 foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag foto Solar Weekend 2015 - zondag
 
12345
 
festival logo

CITYROCK LEEUWARDEN 2015Check de foto's van het 'Mellow' aperitief van 'Into The Grave'.....

festival logo

SOLAR WEEKEND 2015 - ZATERDAG Solar Weekend 2015: 21 podia met rock, dance, techno, house, hiphop en veel...