VERSLAG: Defqon.1 2003

Festivalinfo was aanwezig op Defqon 1 2003 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG:

Drefqon.1 verslag

Q-Dance, de organisatie achter DefQon1 had geen betere dag kunnen kiezen om het dancefestivalseizoen te openen. Een stralende dag, zonder dat het meteen bloedheet werd. Het festival speelde zich af in een vijftal tenten en voor een open-air stage, dit alles op een van de stranden van Almere onder het motto 'Maximum Force Readiness'.
Voor de bezoekers die met de auto naar de kust waren gekomen was er meteen een tegenvaller. Parkeren gebeurde namelijk gewoon langs de weg (met als gevolg een flink eind lopen naar het terrein zelf), maar er werd wel 8 euro voor gerekend. Het openbaar vervoer leek wel inorde. Voor de rest niets dan goeds over de organisatie: voldoende voorzieningen en op alle lokaties een prima geluidssysteem wat tot ver in de omtrek te horen was. Q-Dance bewijst dat ze inmiddels wel weten hoe het hoort. Klein minpuntje was de prijs van het voedsel, vijf euro voor een voorverpakt broodje is wel erg veel. De lichtshows waren aan de simpele kant, maar voor een festival dat overdag plaatsvindt zou dat ook eigenlijk pure verspilling zijn geweest.
De muziek op DefQon1 was precies wat je van Q-Dance evenementen mag verwachten. De hardere housestijlen in alle variaties. Op het hoofdpodium de top van de hardstyle scene in de open lucht, onder andere Pavo, Dana, Luna, The Prophet die allen voor zover ik kon bepalen gewoon deden waarvoor ze gekomen waren: knallen. In een grote tent viel meer hardstyle te beluisteren met namen als Isaac en Pila. Een donkere tunnel met daarin beukende techno waaronder een live-optreden van Johannes Heil die het publiek met z'n opbouwende set mee wist te krijgen, uitgelicht met een simpele maar doeltreffende lasershow. Jonge talenten vertoonden hun kunsten in een wat kleinere tent, voornamelijk de immens populaire maar nu wel vaak genoeg genoemde hardstyle. De lichte en open hardtrance tent trok wat minder publiek, ondanks de voortreffelijke prestaties van Rank 1, Tallla2XLC en andere artiesten, met als uitblinker een set van Cosmic Gate.
Achterin het terrein was de hardcoretent te vinden, die de hele dag bomvol zat waardoor de temperatuur hoog en de atmosfeer benauwd was, in tegenstelling tot de andere locaties die een prima omgeving boden voor de nodige lichamelijke oefeningen. Dit mocht echter de pret niet drukken en de bekendere hardcore dj's als de Darkraver en Promo lieten het publiek goed uit hun dak gaan, op sommige plekken begaf de houten vloer het zelfs. Het duo Bass D & King Matthew bracht een heerlijke set ten gehore met de wat oudere, bekendere platen. Endymion liet blijken dat hij doorheeft wat hardcore is en vermengende eigen producties met het betere beukwerk.
De sfeer was over het algemeen bijzonder goed te noemen ondanks de potentieel explosieve mengelmoes van de vertegenwoordigde muziekstijlen en het bijbehorende publiek. Uiteindelijk waren er in de hardcore tent een aantal foute gabbers de sfeer aan het verzieken waren, maar dat mag geen naam hebben op een evenement van dit formaat.
Q-Dance heeft met DefQon1 het dancefestivalseizoen geopend en bovendien laten zien hoe een dance-festival op professionele wijze georganiseerd moet worden.

FOTOGRAFIE:

12
 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003 foto Defqon.1 2003
 
12
 
festival logo

FIELDS OF ROCK 2003'A Heavy Day In The Park' zoals de organisatie zelf zegt. Heavy wordt het...

festival logo

BEECKESTEIN POP 2003 Beeckestijn Pop is een gratis festival waar elk jaar leuke artiesten te...