VERSLAG: Fields of Rock 2003

Festivalinfo was aanwezig op Fields of Rock 2003 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 24 foto's.

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

12

Fields Of Rock verslag deel 1

'A Heavy Day In The Park' zoals de organisatie zelf zegt, de eerste band op 't programma doet deze slogan veel eer aan. Strapping Young Lad blaast bijna 't gehele publiek weg, ook al staat 't geluid niet helemaal okey. De door MTV geselecteerde Brainshake mogen als eerste 'The Locals Stage' betreden, erg leuk om te zien dat de Nederlandse bands ook nog aardig wat publiek trekken, het staat helemaal vol.

Subway To Sally staat even later in de 'Tent Stage'. Deze Duitstalige folks-achtige muziek schrikt blijkbaar veel mensen af. De muziek is aardig vergelijkbaar met die van In Extremo. Nadeel van een band met zeven mensen, is dat sommigen soms niks te doen hebben en er maar een beetje bijstaan. De vaart werd er ook flink uitgehaald door (duitse!) tekstuele intermezzo's van de in een videogame-corset gehulde zanger.

Disturbed is het gelukt om bij de Mainstage het hele afgezette gedeelte vol te krijgen, tot ergernissen van de velen fans die er net niet meer in kunnen. De muziek is echter nogal saai, en als je het mij vraagt spelen ze steeds hetzelfde nummer.

Tegelijkertijd speelt Arch Enemy, als je je ogen dicht zou doen zou je niet eens weten dat ze sinds een jaartje een zangeres hebben, Angela Gossow. Tijdens het optreden staat ze de helft van de tijd wel erg raar te doen met de microfoon-houder tussen d'r benen. Binnenkort komt alweer het 2e album uit van deze nieuwe formatie, en ze geven alvast een voorproefje en dat klinkt weer lekker hard, zoals we van ze gewend zijn.

Kort daarna is het de beurt aan Mudvayne, de heren hebben een nieuw album en een bijpassend nieuw imago. Make-up en de liters haargel zijn hierbij niet meer nodig, maar dat maakt de muziek er niet slechter op. Ze maken er niet echt een show van, zoals ze vroeger wel eens deden. Ze spelen netjes alle liedjes af, en gaan weer weg. Niet echt een spectakel, maar het publiek lijkt er geen problemen mee te hebben.

Stone Sour, je houdt ervan of juist niet, iedereen is toch wel benieuwd naar 'De man achter het masker'. Het hele publiek gaat uit z'n dak op de harde nummers, maar ook bij het toch nogal rustige ballad-achtige nummer Bother wordt er evengoed wel veel respect getoond.

12

FOTOGRAFIE: Andreas Terlaak  

12
Disturbed foto Fields of Rock 2003 Disturbed foto Fields of Rock 2003 Disturbed foto Fields of Rock 2003 Marilyn Manson foto Fields of Rock 2003 Marilyn Manson foto Fields of Rock 2003 Marilyn Manson foto Fields of Rock 2003 Marilyn Manson foto Fields of Rock 2003 Marilyn Manson foto Fields of Rock 2003 Metallica foto Fields of Rock 2003 Metallica foto Fields of Rock 2003 Metallica foto Fields of Rock 2003 Metallica foto Fields of Rock 2003
 
12
 
festival logo

MOTEL MOZAÏQUEMotel Mozaique werd twee jaar geleden voor het eerst gehouden, met als...

festival logo

DEFQON.1 2003 Q-Dance, de organisatie achter DefQon1 had geen betere dag kunnen kiezen om...