Strapping Young Lad

Canada    Genre(s): Metal - industrial metal Metal - death metal Metal - grind/trash metal

Sinds hun debuutalbum 'Heavy as a Really Heavy Thing' in 1995 uitkwam, laat dit death/trash metalkwartet uit Canada snoeihard van zich horen. Met het tweede album 'City' komt het succes pas goed op gang. Een tijd lang tourt Strapping Young Lad de wereld rond. Dit leidt in 1998 tot het zelf geproduceerde live-album 'No Sleep Till Bedtime'.

In datzelfde jaar besluit frontman Devin Townsend een nieuw solo-project te starten: The Devin Townsend Band. Deze band speelt tijdens optredens SYL-nummers en nummers van andere solo-projecten van Devin Townsend. De albums van The Devin Townsend Band kenmerken zich door hun melodieuze nummers in vergelijking met het repetoire van SYL.

Ondanks de solo-projecten van de frontman komt er in 2003 een nieuw album uit genoemd naar de band zelf. Daarbij is SYL in 2003 en 2004 veel te zien op festivals en podia in de Verenigde Staten, Europa, Japan en Australië. Tijdens één van deze tournees nodigen ze hun fans uit voor een gratis optreden en nemen ze de live DVD 'SYL: For Those About to Rock: Live at the Commodore' op.

In maart 2005 is de release van het vierde album van de Canadese band, genaamd 'Alien'. En ze zitten niet stil, in maart 2006 gaat de band de studio's weer in om hun vijfde album op te nemen ('The New Black').

OUDE OPTREDENS VAN Strapping Young Lad

  • 13 jun `06
  • 12 jun `06
  • 02 - 04   jun
  • 04 jun
  • 15 jun
  • 14 jul
  • 29 - 31   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Strapping Young Lad

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Strapping Young Lad. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Strapping Young Lad

FOTO'S VAN Strapping Young Lad

Foto Strapping Young Lad te Waldrock 2005 Foto Strapping Young Lad te Waldrock 2005 Foto Strapping Young Lad te Waldrock 2005 Foto Strapping Young Lad te Waldrock 2005
 
Bekijk alle 4 foto's van Strapping Young Lad

Strapping Young Lad NIEUWS

CD-RECENSIES

Strapping Young Lad The New Black cover

Strapping Young Lad - The New Black

Wat mij betreft mogen veel bands een voorbeeld nemen aan Strapping Young Lad. Een jaartje na hun album Alien krijgen we dit jaar alweer een opvolger, The New Black! De...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: