VERSLAG: Dynamo Open Air 2002

Festivalinfo was aanwezig op Dynamo Open Air 2002 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 43 foto's.

VERSLAG: Jeroen Verdel   Rob van der Zwaan  

123

Dynamo verslag deel 1

Tot onze grote droefenis trad een technisch probleem op met onze (geleende) digitale camera. Hierdoor bleken alle 350 door mij gemaakte foto's van Bospop en Dynamo verloren gegaan. Dankzij Pauline zijn er gelukkig wel foto's.

JeroenNet als op Waldrock mag Autumn het programma in de tent openen. Dit keer is er echter geen cd-presentatie en zijn er ook wat minder Autumn kenners. Best een leuke band, hopelijk vestigt ze snel een reputatie waardoor ietwat scheve vergelijkingen met de twee populaire grote zussen (Within Temptation, After Forever) niet meer gemaakt zullen worden. Zo een potentieel sfeervolle band hoort echter niet om al om half twaalf 's ochtends te spelen. Op het hoofdpodium opent Dead Soul Tribe het festival. Met een vioolstok gitaarspelen en een grote hoeveelheid geforceerde ingetogenheid maken het optreden van de nieuwe band van dynamo veteraan (Devon Graves/Buddy Lackey van Psychotic Waltz) niet echt tot een feest. De vergelijking in het DOA programmaboekje met Tool en A Perfect Circle is duidelijk té veel eer en modern klinkt het al helemaal niet.

John Garcia (van Kyuss) komt met Hermano zijn nieuwe band aan het Nederlandse publiek showen. Hermano komt niet helemaal uit de verf tussen het metal publiek, maar wel duidelijk is dat John na Kyuss nog steeds goede stonerrock brengt en kan blijven brengen.

Je zou het bijna normaal gaan vinden, maar het is een uitzonderlijke
prestatie dat Peter Pan Speedrock een hele tent op de onrockende tijd van 13:35 in beweging krijgt. Het recept is simpel en efficient. Hard, snel en rockend. Dikke Denis is iedere keer weer een leuk toetje.

En dan... is het eindelijk tijd voor het langverwachte eerste Nederlandse optreden van Zimmers Hole. Klassieke metalriffs en verdacht bekend klinkende introotjes is wat de klok slaat, gelukkig wel verpakt in zeer goed thrashbare thrashmetal. Over de muziek valt weinig te klagen, een groot deel van Strapping Young Lad staat immers op het podium om het eigen voorprogramma te verzorgen. De verschijning en daden van de frontman is het waar bij deze band om gaat. Totaal rood geverfd en voorzien van een enorme rode fallus plant hij zijn zwaard in het podium, begaat een necrofiele daad met een ""weggerot lijk"", deelt wat flesjes bier uit en zingt over de grote hoeveelheid schimmels in zijn bed.

123

FOTOGRAFIE: Pauline Bok  

1234
Autumn foto Dynamo Open Air 2002 Autumn foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002  foto Dynamo Open Air 2002
 
1234
 
festival logo

PUKKELPOP 2002Het Belgische Pukkelpop had ook weer fantastische artiesten in 2002. Guns 'N...

festival logo

BOSPOP 2002 Al meer dan 20 jaar behoort Bospop met zijn 10.000 bezoekers tot de...