VERSLAG: Here Comes The Summer 2016

VERSLAG: Karst Jaarsma  

123

Zondag

De verbinding met de vaste wal maakt het altijd lastig om op de laatste dag nog een volledig programma op te stellen. Zondag kunnen we tot vier uur ‘s middags nog genieten van enkele bandjes. Dat begint gelijk mooi met The Gospel Sessions. De Nederlandse band rond de Amerikaanse Michelle David schut iedereen goed wakker. De gospel opent langzaam, maar bouwt naar een swingende climax. Het publiek begint zittend op de grond en eindigt al staand op zoek naar verlichting in de gospeldienst van Michelle David met haar imposante stem.

De muziek van Jeffrey Lewis & Los Bolts laat zich moeilijk in een hokje plaatsen. De muzikanten ogen punk, maar spelen ook verscheidene kleine liedjes. De muziek roept respectievelijk vergelijkingen met The Beatles, Bob Dylan en het hardere punkwerk op. Jeffrey zijn stem is monotoon. Het optreden glijdt daardoor langs je heen zonder lang te blijven hangen. Jeffrey Lewis ontbreekt het te veel aan een duidelijk profiel.

Dat valt niet te zeggen van The Legendary Shack Shakers. Onder leiding van de prettig gestoorde Colonel J.D. Wilkes wordt het festival afgesloten met een swingende portie rock ’n roll. Hoewel hij oogt flink wat drugs gebruikt te hebben en soms vulgaire dansmoves uit de kast trekt, weet ook de Colonel goed de aansluiting te vinden met de kinderen. Het leidt zelfs tot een gitaarduel tussen een jochie van een jaar of drie en de band. Het geheel is broeierig en swingend. De mondharmonica van de Colonel brengt verscheidene hoogtepunten en lijkt steeds sneller te gaan.

Met de warme temperaturen van dit weekend vormt Here Comes The Summer de ideale opwarmer voor het aanstaande festivalseizoen. Het festival biedt geen grote namen, maar wel een relaxte sfeer op een van de mooiste plekken van Nederland. De bands zijn goed gekozen en bieden een goede balans tussen luistermuziek en vrolijke hosmuziek. Nog vier maanden geduld en dan kan Vlieland weer worden overgenomen door het grote moederfestival. Op naar Into The Great Wide Open!

123
 
festival logo

RIBS & BLUES 2016Elk jaar combineert Ribs & Blues het beste van twee werelden: ribs en muziek!...

festival logo

BEVRIJDINGSPOP HAARLEM 2016 Festivalinfo vierde de vrijheid in Haarlem met Bevrijdingspop! Zie hier het...