VERSLAG: PITCH 2016 - Vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op PITCH 2016 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 44 foto's.

Naar het PITCH 2016 - Zaterdag verslag
Bekijk de PITCH 2016 - Vrijdag foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

PITCH 2016 - Vrijdag

We zagen het op ticketverkoopsites al gebeuren: dagkaarten en passe-partouts voor PITCH 2016 voor een habbekrats te koop. Voornaamste reden? Het slechte weer! En dat terwijl het stadsfestival in het Westerpark meer dan genoeg binnen afspeelt. Wij hadden er geen last van en beleefden een toffe eerste dag.

De eerste act van onze dag is Odesza in de Westertent. De tent is halfvol, iets wat we deze dag vaker zouden zien. Odesza geeft de festivalgangers wel precies waar ze voor komen: bombastische elektro waar flink op gedanst kan worden. De theatrale drums en blazers doen denken aan Woodkid maar het duo mist de diepgang. Daarom geen echte uitschieter op het festival maar wel een prima begin om onze voeten bij op te warmen.

Zelfs Grimes, de jonge Canadese zangeres waar menig festivalganger naar uit keek, lijkt een beetje verloren in de Westertent. Dat de dansers niet echt op de maat dansen, oke. Dat een extra zangeres deels de zang overneemt, tot daaraan toe. Maar own dit dan. Fans om me heen trekken hun wenkbrauwen op en lijken niet helemaal mee te komen in de nummer waar ze normaal zo hard op gaan. Door de tomeloze energie van de Canadese zangeres zitten we wel het hele optreden uit.

De hoogtepunten op PITCH zijn toch wel te vinden in de kleinere zalen. Zo staat het duo Shades in de Westerunie om volledig de tent in het zweet te zetten. Het tweetal, bestaande uit Alix Perez en Eprom, zetten een van de beste shows van de dag neer met een dosis hiphop waar je u tegen zegt. Voor het eerst deze dag staat het publiek echt hard te gaan!

Om het nog gekker te maken is daarna het Londense Kero Kero Bonito. Nooit gedacht dat iets met zo'n K3-plastic gehalte zoveel volwassen mannen aan het dansen kon krijgen. De zangeres danst met flamingoknuffels, de mannen achter de draaitafels bellen met speelgoedtelefoons en het publiek vreet het allemaal op. Perfecte act om de nacht mee in te gaan!

Wij sluiten de avond af met een goede danspartij in de Gashouder op o.a. Beesmunt Soundsystem. Geen techno of keiharde elektro maar heerlijk dansbare disco op beats. Geen heel bijzondere eerste dag van PITCH 2016 maar een prima feestje.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

1234
Santigold foto PITCH 2016 - Vrijdag Santigold foto PITCH 2016 - Vrijdag Santigold foto PITCH 2016 - Vrijdag Santigold foto PITCH 2016 - Vrijdag Santigold foto PITCH 2016 - Vrijdag Santigold foto PITCH 2016 - Vrijdag Santigold foto PITCH 2016 - Vrijdag Grimes foto PITCH 2016 - Vrijdag Grimes foto PITCH 2016 - Vrijdag Grimes foto PITCH 2016 - Vrijdag Grimes foto PITCH 2016 - Vrijdag Grimes foto PITCH 2016 - Vrijdag
 
1234
 
festival logo

PITCH 2016 - ZATERDAGHet verschil tussen de vrijdag en zaterdag op PITCH 2016 was een verschil van...

festival logo

SHARE A PERFECT DAY 2016 Festivalinfo was aanwezig op Share A Perfect Day Festival. Zie hier het...