VERSLAG: PITCH 2016 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op PITCH 2016 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 50 foto's.

Naar het PITCH 2016 - Vrijdag verslag
Bekijk de PITCH 2016 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

PITCH 2016 - Zaterdag

Zon doet een festival goed. Dat blijkt wel als we zaterdag het festivalterrein van PITCH oplopen. Veel meer zon, veel meer drukte. Samen met een sterke line-up kan het festival rekenen op een goede afsluiting van de editie van 2016.

Waar we gisteren nog op zoek waren naar de beste act om helemaal in op te gaan is dit vandaag geen probleem. Zo lijkt ook het publiek bij Stormzy te denken want meteen gaat het keihard in de toch een tikje te grote Westertent. De rapper maakt er gretig gebruik van en laat de tent letterlijk op en neer gaan. Handen in de lucht, grote pit voor het podium. De tweede dag PITCH had niet beter kunnen beginnen.

Na de storm bij Stormzy zet de Australische producer Ta-Ku de versnelling laag. Zo laag dat het publiek er even in moet komen. Hier ligt wel meteen een probleem wat meer producers hebben: een live show neerzetten.

Ta-Ku, de man waar het om draait, blijft veilig achter zijn laptop staan en laat zangeres Wafia de show wat pit geven. De toffe visuals zijn ook wel echt nodig want verder valt er weinig te beleven in de Gashouder. Onwijs jammer gezien Ta-Ku kwalitatief goed is. De stijl is populair maar snakt naar een goede manier om het live interessant over te brengen.

Een boeiende show neerzetten, daar heeft Yung Lean wel kaas van gegeten. Het jongere publiek weet precies waar de magie van Yung Lean zit terwijl oudere festivalgangers toch even raar staan te kijken. Lean pakt foute 90's en 00's elementen bij elkaar om vervolgens zijn hand in de lucht te steken en de volledige Gashouder in zijn greep te hebben. Autotune hiphop met oorlogsbeelden en kleine Gucci tassen. Zo, zo fout. Maar we blijven kijken.

Een les showmanschap krijgen we vandaag van Anderson .Paak. Het is dan ook geen toeval dat de veelzijdige artiest dit jaar op PITCH, North Sea Jazz en Lowlands staat. Vanaf het moment dat hij het podium oploopt staat de Westertent te springen en te dansen. Precies wat .Paak ook zelf doet op het podium. Naast rappen en zingen, springen en behoorlijk goed dansen kan hij blijkbaar ook drummen, wat hij een groot deel van de show ook doet.

Een uniek moment van stilte in de show wordt meteen opgevuld met een fan die schreeuwt: ''Smooth as a motherfucker!''. Hij heeft gelijk, waar blijft het nummer 'suede'?! De fans die hierop gewacht hebben worden helaas wel teleurgesteld want na 'Am I Wrong' is het opeens afgelopen.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

12345
DJ Shadow foto PITCH 2016 - Zaterdag DJ Shadow foto PITCH 2016 - Zaterdag DJ Shadow foto PITCH 2016 - Zaterdag DJ Shadow foto PITCH 2016 - Zaterdag DJ Shadow foto PITCH 2016 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto PITCH 2016 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto PITCH 2016 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto PITCH 2016 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto PITCH 2016 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto PITCH 2016 - Zaterdag Soulwax foto PITCH 2016 - Zaterdag Soulwax foto PITCH 2016 - Zaterdag
 
12345
 
festival logo

CONCERT AT SEA 2016 - VRIJDAGOok dit jaar strijkt Festivalinfo weer neer op het Zeeuwse Concert At Sea....

festival logo

PITCH 2016 - VRIJDAG Dag 1 van PITCH was er een van regen en een rustig festivalterrein. Bekijk...