VERSLAG: MTV: The City is Ours 2007

Festivalinfo was aanwezig op MTV: The City Is Ours! 2007 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 32 foto's.

VERSLAG: Kenneth Steffers  

MTV: The City is Ours 2007

Een festival waar niet alles draait om de muziek, maar wel veel. Een festival waar men gezien wilt worden, en dan het liefst in 'nerdy' outfits. Maar ook een festival dat ondanks een hoofdsponsor als MTV, de lat niet te hoog legt. Op de programmering van MTV: The City is Ours staan dit jaar dan ook behalve kleine, onbekende DJ's en acts, maar een aantal grote toppers. Laat dit festival nu net aan het einde van het festivalseizoen plaatsvinden, en Festivalinfo heeft een reden om er bij te zijn!

Letterlijk op het schoolplein van de Haagse Hoge School is er een heus dansfestijn ontstaan. We bevinden ons op een fijn festival met een hoog MySpace gehalte. Maar liefst 23 acts staan er vandaag op het programma, maar omdat dansen hier meer telt dan een goede show voor het getrainde oor, draait zeker niet alles om de muziek. Het is hier dan ook vooral belangrijk het een en ander aan sfeer mee te pakken.

Op de Downtown Stage (een van de vier podia) staat DJ/producer Erick E klaar om even na drieën los te barsten op zijn indrukwekkende mix-set. We horen hier een energieke en dansbare mix van elektronisch geweld. Zijn grote hit 'The beat is Rockin'' word uiteraard niet vergeten, en wanneer de eerste klanken van deze song uit de speakers knallen, is het publiek haast niet meer te houden.

Voor Goose is het de tijd om de Brand New Stage te betreden. Een wat misplaatste naam voor een podium, aangezien hier artiesten spelen die de 'brand new' fase net of al een wat langere tijd voorbij zijn. Goose doet waar ze goed in zijn, en dat is het neerzetten van een degelijke en dansbare show. Hoewel Goose dit jaar vele festivals op naam heeft staan, weten ze overal een onvergetelijke indruk achter te laten. Zo ook op dit Haagse feestje. Alle nummers die het publiek wil horen komen voorbij. Goose is namelijk in no-time gegroeid van underground bandje tot (in)ternationale topper met vele (underground, dat nog wel) hits.

Ook op het Brand New podium spelen de Belgische collega's van Vive La Fête. Het is niet super druk, maar het is wel te merken dat een groot deel van het publiek voor deze hoofdact is gekomen. Twintig minuten later dan gepland betreed zangeres Els met aan haar zijde Danny het podium. Als ook de resterende band zich bij het koppel heeft gevoegd kan het feestje beginnen. Vanavond horen we veel nieuw werk van de onlangs uitgekomen plaat Jour de Change. Vooral 'Quatsch' van deze plaat doet het goed live, maar weet het publiek niet mee te krijgen. Zou niemand het simpele, steenkolen Duits van Danny kunnen verstaan, of heeft men gewoon zin in nog meer Franstalig 'gezwijmel'? Terwijl het publiek een beetje inzakt, zet VLF aan het eind van de setlist hun twee bekendste nummers in: 'Maquillage' en 'Noir Désir'. Nu pas zit de sfeer er goed in bij het publiek. Er volgt nog een (geoefend) improvisatiedeuntje, en dan is de koek toch echt op.

Voor de liefhebbers van funky-elektro staat Kraak & Smaak op het programma. Vanavond eens geen live-set maar de DJ variant. Toegegeven: zonder zangeres komt deze muziek toch beter tot zijn recht.

Dat veel mensen vooral ´s avonds voor de DJ´s komen moge snel duidelijk zijn. Na Vive La Fête en Kraak & Smaak lijkt het een stuk drukker op het festival. De tenten waar de DJ´s nog tot 23:00 knallen zijn goed gevuld. MTV weet met The City is Ours een goed en gevarieerd programma neer te zetten voor liefhebbers van dance, elektro, rock en hiphop. Volgend jaar staat dit kleinschalige festival zeker weer op de ´must-see´ lijst!

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

123
 foto MTV: The City is Ours 2007 C-Mon & Kypski foto MTV: The City is Ours 2007 C-Mon & Kypski foto MTV: The City is Ours 2007 C-Mon & Kypski foto MTV: The City is Ours 2007 C-Mon & Kypski foto MTV: The City is Ours 2007  foto MTV: The City is Ours 2007  foto MTV: The City is Ours 2007 Wickedjazzsounds foto MTV: The City is Ours 2007 Wickedjazzsounds foto MTV: The City is Ours 2007  foto MTV: The City is Ours 2007  foto MTV: The City is Ours 2007 Goose foto MTV: The City is Ours 2007
 
123
 
festival logo

APPELPOP 2007Een keer in het jaar staat het anders zo rustige stadje Tiel op z'en kop. De...

festival logo

MEUBELSTUKKEN 2007 Meubel Stukken bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd met...