ARTIEST: C-Mon & Kypski

Uit: Utrecht - Nederland

C-mon en Kypski samplen instrumenten en platen, zodat er een organische mix van beats, instrumenten en scratches ontstaat. Als 11-jarige jongetjes knutselden ze al samen met de cassetterecorder en maakten ze hun eerste mixjes. Na flink sparen, kochten de jonge mannen uit Utrecht hun eerste sampler en gingen ze helemaal los. Inspiratie: DJ Shadow, DJ Krush, Daddy Roch, Horace Silver, Wayne Shorter, The Roots, Jay Dee, The meters, en obscure 70's funk. C-mon en Kypski wonnen de Essent Award (3e editie). Met tournees in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika, en de release van drie albums, heeft de band zich ontwikkeld van een hiphop/electronica turntablist duo tot een talentvolle band. C-mon en Kypski heeft aan eigen sound dat moeilijk te beschrijven is maar als je toch een poging moet doen is het een combinatie van DJ Shadow, Beck, Gogol Bordello, Fela Kuti, Super Furry Animals en Justice. Met optredens op festivals als Lowlands, Pinkpop en het North Sea Jazz festival maakte ze een grote indruk op de fans en op de promotors. Ook de tour door Amerika was een groot succes.

OUDE OPTREDENS VAN C-Mon & Kypski

Beijk alle oude (167) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN C-Mon & Kypski

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van C-Mon & Kypski. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN C-Mon & Kypski

Beijk alle oude (167) oude optredens

FOTO'S VAN C-Mon & Kypski

Foto C-Mon & Kypski te C-mon & Kypski - 28/11 - Atak Foto C-Mon & Kypski te Pinkpop 2010 Foto C-Mon & Kypski te Pinkpop persconferentie Foto C-Mon & Kypski te C-mon & Kypski - 28/11 - Atak Foto C-Mon & Kypski te Pinkpop 2010 Foto C-Mon & Kypski te The City is Ours 2006
 
Bekijk alle 42 foto's van C-Mon & Kypski

C-Mon & Kypski NIEUWS

Al het C-Mon & Kypski nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: