VERSLAG: Pinkpop 2017 - Zondag

Festivalinfo was aanwezig op Pinkpop 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 52 foto's.

Naar het Pinkpop 2017 - Zaterdag verslag
Naar het Pinkpop 2017 - Maandag verslag
Bekijk de Pinkpop 2017 - Zondag foto's

VERSLAG: Bas van Poppel  

Pinkpop zondag

De Brit Jack Savoretti opent de tweede dag in de Brightlands tent. Poprock met een hoog feelgood gehalte vloeit door de tent die gedurende het optreden geleidelijk drukker en drukker worden. Veel show is er niet, maar de muziek is perfect on wakker mee te worden.

De reunie van Undeclinable Ambuscade op Groezrock heeft de nodige aandacht gekregen. Als gevolg heeft de band een uitverkochte clubtour en een show op Pinkpop. De geluidstechnicus heeft het eerste kwartier moeite met zijn taken, maar al snel verschijnt de eerste crowdsurfer en circe pit. Gedurende de show wordt het publiek actiever en luider, tot aan de heerlijke afsluiter African Song die inclusief confetti voor een groot feest vooraan zorgt.

My Baby trekt de Brightlands tent tot de nok toe vol. Al kan dat wellicht ook liggen aan de eerste regendruppels buiten. De vele festivalshows inclusief een serie optredens op Glastonbury heeft het drietal veel bekendheid bezorgd. Speciaal is deze Pinkpop show geen moment, maar kwaliteit heeft de band absoluut.

Het Amsterdamse The Charm The Fury staat tussen Kodaline en Broederliefde geprogrammeerd, een groter contrast is bijna ontdekbaar. De Amsterdamse metalcore band (hoewel de core er ver uit is) staat voor een bomvolle Brightlands tent te spelen. Vooraan zien we circle pits, roeien, wall of deaths en moshpits. Brulboei Caroline verliest haar zender tijdens een stagedive en de gitarist die een week voor de show zijn pols brak mag een liedje meezingen. Met sterke optredens als dit gaat het niet lang meer duren voor ze in één adem genoemd worden met Arch Ememy.

Biffy 'fucking' Clyro: "Its great to be back, I'm wearing my pink trousers." De Schotse rockband wint nog steeds aan populariteit en overtuigd ook vandaag met een solide set waar qua volume alleen Motörhead zou kunnen tippen.

In de Stage 4 sluit Bomba Estereo de Pinkpop zondag af. De complete geluidsinstallatie van Pinkpop houdt er na een dik kwartier echter mee op, enkel de versterkers op het podium doen het nog. De band gaat gewoon door en wuift iedereen om maar dicht bij het podium te komen staan, want er moet en zal gefeest worden. Vijf minuten later staat het geluid weer aan, maar écht los gaat de tent niet meer.

Na Bieber is Sean Paul toch wel de opvallendste naam van het festival. De Jamaicaan die regelmatig zijn eigen naam door in de microfoon roept met een 'badabangbang' er achter aan staat met vijfkoppige live band en twee danseressen in weinig verhullende kledij voor een vol veld op de 3FM stage. De hoeveelheid hits die hij samen met andere artiesten heeft gemaakt de afgelopen jaren is indrukwekkend, alsof ze een uur uit de programmering van Radio 538 hebben gehaald. Sean Paul staat gedurende de hele show het publiek op te zwepen, en dat zingt en danst vol op mee tijdens de zonsondergang.

Voor de derde maal staat Green Day op Pinkpop, met een show van maar liefst twee-en-een-half uur. Vanaf de start gaat de band direct vol gas: bij het inzetten van het tweede nummer wordt een wall of death geëist met als onderbouwing "This ain't no Justin Bieber show!".

Even later nodigt Billie Joe Armstrong een fan uit om een nummer op het podium te zingen, om haar vervolgens terug de menigte in te laten stagediven. Hoogtepunt van de avond is het moment dat hij een gitarist zoekt om drie akkoorden te spelen, hij vind een jongen van 11. De jongen klimt het podium op en krijgt de gitaar van zanger Armstrong op zijn nek. Na een korte uitleg staat hij moeiteloos mee te spelen met de band. Als dit nog niet bijzonder genoeg is, mag hij de gitaar houden. Deze avond zal hij nooit vergeten en de gitaar krijgt ongetwijfeld een ereplek aan de muur.

De band gaat hierna nog anderhalf uur door met allerlei nieuwe en oude hits als 'Basket Case' en 'American Idiot', maar ook met een medley vol meezingers van bands als Rolling Stones en Beatles. Er staan zo'n 20.000 mensen minder dan de avond er voor, maar het publiek is een stuk luider. Green Day zet hun show met veel overtuiging en plezier neer, hier kan Bieber nog een puntje aan zuigen.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

12345
Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Green Day foto Pinkpop 2017 - Zondag Broederliefde foto Pinkpop 2017 - Zondag
 
12345
 
festival logo

PINKPOP 2017 - MAANDAGDe derde dag van Pinkpop is de dag waarop de zon eindelijk echt door breekt....

Pinkpop

PINKPOP 2017 - ZATERDAG Pinkpop 2017 presenteert Justin Bieber. Waar vorig jaar veel commentaar was...