VERSLAG: Appelsap 2017

Festivalinfo was aanwezig op Appelsap 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 8 foto's.

Bekijk de Appelsap 2017 foto's

VERSLAG: Jochem Boom  

Weinig magie op druilerig Appelsap

Een boeking op het Amerikaanse showcasefestival SXSW schept verwachtingen. Helaas kunnen rappers Thomas en Ismael het als opener op Appelsap niet waarmaken. Ze rappen op het randje van casual en lui en schieten te vaak de verkeerde kant op daar te vaak overheen. Tijdens een aantal nieuwe nummers leeft het een beetje op, maar dan zijn ze de aandacht al kwijt.

Bij Anbu verslapt de aandacht geen moment. Ze zijn geconcentreerd, maar hebben ook tijd voor een feestje. De bezoeker denkt daar echter anders over en staat nog rustig van zijn of haar biertje te genieten. Daar blijft het niet bij, het publiek blijft de hele dag opvallend gezapig, wat de motivatie van de meeste rappers geen goed doet, met als dieptepunt Lil Wayne. De afsluiter krijgt een uur om het festival vlammend af te sluiter, maar het enige waar de vlammen vanaf vliegen is de beeldmuur achter hem.

De rest van de dag hebben rappers wisselend succes. Young M.A heeft het op de mainstage zwaar. Ondanks een warm-up door haar back-up mc staat het publiek er afwachtend bij, wat de energie van de rapper geen goed doet. Een maand eerder was het podium op Woo-Hah nog te klein voor de geëngageerde rapper, maar vandaag heeft ze zichtbaar moeite om haar boodschap over te brengen, ondanks ijzersterke stukken a capella.

J Hus komt precies op het juiste moment. De regenbui is overgevlogen, de poncho’s gaan voorzichtig uit en een waterig zonnetje breekt door. De zomerse grime meets dancehall wordt met veel enthousiasme gebracht en ontvangen. De enige rapper aan wie het publiek zich vandaag volledig overgeeft is Bokoesam, die in Amsterdam-Oost een thuiswedstrijd speelt. De hits ontketenen moshpits en als hij het het publiek inspringt wordt hij op handen gedragen.

Boilerroom host steeds vaker podia en is ook op Appelsap present en trekt een flink blik smaakmakers open. Al vroeg lijkt het hier te gebeuren. Evee draait rustig in, maar heeft wel al een flinke schare publiek naar zich toegetrokken. Bij BBC radio dj Jamz Supernova en uk-house dj Romderful komen de heupen al in beweging en bij Crazy Cousinz slaat de vlam definitief in de pan.

Dat komt niet alleen omdat het enige overdekte podium de enige schuilplek is voor de stortbui, waardoor het er al snel stampvol en snikheet is, maar ook omdat hij perfect voortborduurt op zijn voorgangers. Hiphop, dancehall en house volgen elkaar is razend tempo op terwijl het tempo omhoog gaat. Lunice sluit na een voorspelbare set vol oude hits onbeschaamd af met zijn TNGHT hit met Hudson Mohawkes Higher Ground en zo is Appelsap dit jaar onmiskenbaar succesvoller als dance dan hiphopfestival.

FOTOGRAFIE: Jochem Boom  

Thomson & Ismael foto Appelsap 2017 Thomson & Ismael foto Appelsap 2017 Bokoesam foto Appelsap 2017 Bokoesam foto Appelsap 2017 Young M.A. foto Appelsap 2017 Young M.A. foto Appelsap 2017  foto Appelsap 2017  foto Appelsap 2017
 
 
festival logo

ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL 2017 - VRIJDAGAlcatraz Hard Rock & Metal Festival viert dit jaar haar tiende verjaardag....

festival logo

WATERPOP 2017 Dit weekend vond het festival Waterpop plaats. Festivalinfo ging langs voor...