VERSLAG: Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 36 foto's.

Naar het Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Zaterdag verslag
Bekijk de Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag foto's

VERSLAG: Francis Pronk  

12

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijda

We beginnen het festival met de in 1982 opgerichte Deense band Pretty Maids op de Prison Stage. Na ‘Mother Of All Lies’, ’Kingmaker’ en het uit de 80’s afkomstige ‘Back To Back’ kampt de band met wat technische problemen. Om de voorkomen dat de set stil valt jamt de band fragmenten van ‘Another One Bites The Dust’ van Queen en ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes. Wanneer de technische chaos is opgelost, hervatten de Denen de set met ‘Red, Hot And Heavy’ van het gelijknamige album uit 1984. Na een cover van Pink Floyd’s ‘Another Brick In The Wall (Part 2)’ volgt het populaire ‘Little Drops of Heaven’. De band sluit af “in stijl”, aldus de zanger. ‘Future World’ en het bijbehorende geluid van de klavecimbel klinkt tot slot over het terrein. Pretty Maids zet, ondanks de technische problemen in het begin, een vermakelijke set neer.

Op de Swamp Stage is het tijd voor de Britse formatie Hell. Zanger Dave Bower verwelkomt het publiek met de woorden: “Welcome to hell!”. Met een cesar kroontje op zijn hoofd en de microfoon aan de zijkant van zijn gezicht, kan het theatrale schouwspel beginnen. Omdat Bower geen instrument vast heeft, heeft hij zijn handen vrij om zich expressief uit te drukken. Als een soort operazanger domineert hij het publiek met de duivelse teksten. De eerste crowdsurfer verschijnt al snel en het is duidelijk dat Hell niet zomaar een band is. Ghost is vanavond de headliner van het festival en staat bekend om hun gimmick. Hell bestaat al sinds 1982 en heeft ditzelfde trucje. Tijdens ‘Something Wicked This Way Comes’ verschijnt Bower met ontbloot bovenlijf op het podium en slaat hij zichzelf op de rug met een zweep. (Nep)bloed druipt van zijn lichaam. Buiten dit staan er glas in lood geschilderde afbeeldingen achter de band met o.a. een afbeelding van een paus die wordt gewurgd. Het hoogtepunt komt bij ‘Darkhangel’, waar Bower op stelten loopt en een reusachtige demon nabootst. Het publiek kan het beest waar het nummer over gaat nu met eigen ogen aanschouwen. Vervolgens verschijnt er een monnik op het podium die een bel luidt. Gekleed als een monnik met zwarte vleugels van een engel vertolkt Bower ‘Plague And Fyre’. Vervolgens vertelt hij hoe blij hij is om als Brit in België te spelen en kaart aan dat hij het niet eens is met de Brexit. Vervolgens klinkt ‘The Quest’ en is het einde van de set in zicht. Het sinistere schouwspel is geen minuut saai. De gitaristen spelen synchroon, de vele kostuumveranderingen zijn magnifiek en de onheilspellende muziek maakt het plaatje compleet.

12

FOTOGRAFIE: Conny van den Heuvel  

123
 foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag  foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag  foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag  foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag  foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag  foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag  foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag Hell foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag Hell foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag Denner-Shermann foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag Hell foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag Hell foto Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 - Vrijdag
 
123
 
festival logo

ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL 2017 - ZATERDAGDe tweede dag van Alcatraz staat in teken van uptempo metal, stonerrock en...

festival logo

APPELSAP 2017 Het druierige weer doet niets af aan het aantal mensen dat Appelsap 2017...