VERSLAG: Pukkelpop 2017 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Pukkelpop 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 70 foto's.

Naar het Pukkelpop 2017 - Vrijdag verslag
Bekijk de Pukkelpop 2017 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Jasper Wognum  

En voordat je het door hebt zit Pukkelpop er bijna op!

Volgens de voorspellingen zou dit de droogste dag moeten worden, maar dat valt tegen. Al snel staan we weer met z’n allen te schuilen in een van de tenten. We schuilen echter niet alleen voor de regen, maar ook voor Migos. Hun dj gaat zich eerst twintig minuten te buiten aan geschreeuw over fragmenten van allerlei raphits. Als de mannen van Migos zelf op het podium komen blijkt dat het niet veel beter gaat worden. Autotune, rolexen en ferrari’s. Ga eerst maar eens muziek maken.

In de schuiltent start Pvris. Dit is andere koek! Deze band schijnt vroeger metal gespeeld te hebben en richt zich nu op electropop. Nou, daar is niks mis mee. De drummer ramt erop los alsof ze nog steeds metal spelen en de zangeres kan ook met de gitaar uit de voeten. Zoveel power is onmogelijk te weerstaan.

Nog steviger komt The Pretty Reckless uit de hoek. Rock volgens het boekje, met Taylor Momsen als bad girl op zang. Ongelooflijk wat een volume zij voortbrengt. Uiteraard staan er wat mensen met xoxo borden vooraan. Taylor schudt de serie Gossip Girl waarin ze acteert echter met succes van zich af. Lekker de beuk erin en zo nu en dan een klassieke gitaarsolo.

The Afghan Whigs bedienen de wat oudere generaties op het grote veld. Het duurt even voordat het kwartje valt en we bewegen al voor het einde naar de Marque waar Billy Talent er vol overgave in zit. Niet mijn ding, maar ik zie een volle tent genieten.

Genieten is het ook bij Ho99o9. Een werkelijk genadeloze bak herrie vult de Lift. Vanaf de eerste dreun verandert de hele tent in een kolkende moshpit. De combinatie van zware 808 dreunen, overstuurde rap, gekrijs en een punkdrummer is overweldigend. Dit is met zekerheid het meest opwindende optreden van Pukkelpop 2017. Aan het eind mag er ook nog even een feestje zijn wanneer de heren 'Smack My Bitch Up' van The Prodigy als basis gebruiken om nog 1 keer lost te gaan. Topsport.

Armand Van Helden heeft vele dancehits op zijn eigen of een van zijn vele schuilnamen staan. We horen ze allemaal wel voorbijkomen, maar Armand blijkt een waardeloze dj. Hij gebruikt de effecten op zijn mixer om werkelijk iedere track te doen verzanden in brei zonder beat. Dat maakt het dansbaarheidspercentage nihil en de tracks saai. Het had een mooi feestje kunnen zijn, maar het wordt irritant.

Als afsluiter kijken we bij Mumford & Sons. Toch ook niet de afsluiter die we gewend zijn van Pukkelpop, maar een verdienstelijk optreden. Het brengt ons aan het einde van de 2017 editie. Het was een mooi feestje, ondanks de regen die zo nu en dan heftig naar beneden kwam. Hopelijk volgend jaar weer met een iets sterker programma.

FOTOGRAFIE: Tineke Klamer  

123456
Cocaine Piss foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag Cocaine Piss foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag Cocaine Piss foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag  foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag Cocaine Piss foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag  foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag  foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag Cocaine Piss foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag  foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag  foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag Cocaine Piss foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag  foto Pukkelpop 2017 - Zaterdag
 
123456
 
festival logo

NIRWANA TUINFEEST 2017 - VRIJDAGFestivalinfo was aanwezig op het Nirwana Tuinfeest. Bekijk hier het...

festival logo

M'ERA LUNA 2017 - ZONDAG De zondag van M'era Luna deed zijn naam eer aan. De paraplu's van gisteren...