VERSLAG: Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2018 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 57 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag verslag
Bekijk de Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag

De laatste dag van Down The Rabbit Hole 2018 is aangebroken en de stemming zit er nog goed in. De zon schijnt ook nog volop.

Voordat Wende de dag opent in de Teddy Widder bouwt Joost van Bellen er alvast een feestje. Dan komt de zangeres op in een stijlvol geel pak. Met een heldere stem begint ze haar verhalen te vertellen. De aandacht houdt ze goed vast met haar innemende teksten.

Op het hoofdpodium start vandaag The Breeders. De ex-bassist van de Pixies Kim Deal heeft de gitaar en de hoofdrol in dit gezelschap. Het publiek is nog niet helemaal wakker genoeg voor de band. Gaandeweg komt de grunge-motor goed op gang. De Nederlandse Pip Blom was onlangs met The Breeders op tour en krijgt nog een shoutout van Kim.

Ondertussen is er op een ander podium Portugal The Man begonnen. Even lijken we verdwaald. Het opent met een Beavis & Butthead cartoon gevold door een goed uitgevoerde maar misschien misplaatste cover van The Wall van Pink Floyd. Dan start de groep daarna hun eigen muziek in en komt de show langzaam van de grond. Gelukkig is de megahit 'Feel It Still' er om het optreden te redden.

De singer-songwriter Fink is van kleine zaaltjes gestaag doorgegroeid naar grotere shows en vanmiddag mag hij op het hoofdpodium optreden. Waar hij het normaal met een handjevol gitaren af kan heeft hij voor deze gelegenheid een grote drumsectie mee. Zijn muziek past prima bij het kabbelende water van het meer en is lekker om relaxed een biertje bij te drinken.

Nils Frahm is met zijn pianospel zo populair dat hij meerdere malen achter elkaar Paradiso uitverkocht. Dat is goed te merken want de Teddy Widder is ook tot de nok toe vol. De harmonieën komen regelrecht binnen bij het publiek. Veel staan er met hun ogen dicht te luisteren.

De voorlaatste band op het hoofdpodium is Franz Ferdinand. De Schotse rockers waren in 2004 de koningen van de indie-playlists. Frontman Alexander Kapranos heeft nog steeds dezelfde charme als toen en ook de set leunt nog erg op de muziek waar de band mee doorbrak uit die tijd. Zoals verwacht wordt er op 'Take Me Out' het meest enthousiast meegedanst.

Nick Cave mag met zijn Bad Seeds het festivalweekend afsluiten. Waar het bij veel artiesten feest was is hier vooral zwaarmoedigheid. We zijn het konijnenhol door geklommen en komen uit in de tuin van deze arme oom. Rijk aan tragedie vertelt hij over wat hij heeft meegemaakt. We luisteren naar de persoonlijke verhalen van de meesterverteller terwijl de zon is gaan liggen.

Down The Rabbit Hole is nu een mooi sprookje dat helaas tot een einde is gekomen. Wat is de sfeer fijn geweest op deze prachteditie.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

12345
Nick Cave foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Nick Cave foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Nick Cave foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Nick Cave foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Nick Cave foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Nick Cave foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Nick Cave foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Franz Ferdinand foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Franz Ferdinand foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Franz Ferdinand foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Franz Ferdinand foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Franz Ferdinand foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag
 
12345
 
festival logo

JERA ON AIR 2018 - VRIJDAGVolop Punk, Hardcore & Metalcore op een uitverkocht Jera On Air. Fotoverslag...

Down The Rabbit Hole

DOWN THE RABBIT HOLE 2018 - ZATERDAG In het konijnenhol is er op festivaldag nummer twee weer genoeg te beleven.