VERSLAG: Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2018 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 70 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole 2018 - Vrijdag verslag
Naar het Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag verslag
Bekijk de Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag

In het konijnenhol is er op festivaldag nummer twee weer genoeg te doen. We tuimelen dieper en storten ons op ochtendyoga, surfplanken op het water, tijdelijke themafeestjes in een loods en natuurlijk het brede muziekprogramma.

Vandaag mag Tamino in de Teddy Widder-tent Down The Rabbit Hole openen. De 21-jarige Vlaming moet zijn debuutalbum nog uitbrengen maar is ondertussen al een bekende bij de Nederlandse podia. Hier staat hij onwennig voor een goed gevulde tent. Gelukkig heeft hij zijn zenuwen snel onder controle en lukt het hem ook om te imponeren met het nummer 'Cigar'. Tijdens zijn bekende 'Habibi' gaan er bij de hoge noten voelbaar rillingen door het publiek.

Op het hoofdpodium trapt Hannah Williams & The Affirmations af. Hannah ziet eruit als een paradijsvogel met haar kleurrijke jurk en blauwe haar. De grote band achter haar speelt soepeltjes terwijl de zangeres haar vocale kunsten laten horen. Los van haar duidelijke zangtalent is het vooral haar charisma dat opvalt. Op de festivalweide wordt heen en weer gedeind en meegeleefd met de verhalen die verteld worden.

Ondertussen staat Masego klaar in de Fuzzy Lop aan de andere kant van het terrein. De Amerikaanse multi-instrumentalist wordt ontvangen door een overvolle tent. Hij loopt jonglerend het podium op en begint met een flinke dosis swagger live zijn muziek in elkaar te knutselen. Hij laat zijn beatbox door een loop-recorder lopen, zingt een stukje en speelt daar weer saxofoon overheen. Af en toe laat hij zijn DJ wat bekende nummers draaien van andere artiesten en zingt hij mee. Minder knap maar even entertainend. Ten slotte pakt hij zijn bekendste nummer 'Tadow' erbij en bedwelmd hij met eenvoud de hele crowd.

De Zweedse zusjes van First Aid Kit mogen de namiddag inkleuren met hun zoete folkmuziek. De performance is nagenoeg perfect waardoor het geheel erg statisch overkomt. Toch is het fijne muziek om bij weg te dromen.

Dan stroomt het publiek richting het optreden van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne. De New Yorker verhief zijn muziek en videoclips altijd al tot een hogere kunst en zijn show past daar goed bij. Zijn muzikanten lopen allemaal los in dezelfde grijze pakken met hun instrumenten om het lichaam. Het hele optreden heeft een speelse choreografie waardoor het nooit saai wordt. Tussendoor benadrukt Byrne dat er niks op tape meegedraaid wordt en alle muziek live gespeeld wordt. Het klinkt allemaal fantastisch en ziet er fantastisch uit en het publiek heeft het erg naar zijn zin.

Wie even alle remmen los wil gooien moet vandaag bij Oh Sees zijn. De garagerockband uit San Francisco heeft een sterke live-reputatie en maakt het weer helemaal waar. Aangevoerd door zanger en gitarist John Dwyer heerst er een heerlijke energie in de tent.

Dan is het tijd voor de tot headliner verheven Anderson .Paak & The Free Nationals. Op de posters sierden zijn naam naast meer gevestigde headliners Queens of the Stone Age en Nick Cave. .Paak, de zanger, rapper en drummer in één, heeft wat te bewijzen en helaas begint de show door geluidsproblemen een beetje stroef. Met zijn glimlach en fijne vocalen weet hij gauw daarna de menigte te betoveren. De band speelt lekker strak en er zitten wonderschone piano-stukjes in zijn set. Er heerst een laidback vibe op de festivalweide. Met zijn grote hits 'Am I Wrong' en 'Bird' brengt hij de show tot een hoogtepunt. Down The Rabbit Hole dag twee mag daarmee meer dan geslaagd genoemd worden.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

123456
Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Calexico foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Calexico foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Calexico foto Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag
 
123456
 
festival logo

DOWN THE RABBIT HOLE 2018 - ZONDAGDe acts van dag drie in woord en beeld, van een geweldige editie van Down The...

Oh My! Music Festival logo

OH MY! MUSIC FESTIVAL! 2018 Vestival gaat verder als Oh My! Music Festival! nodigt onder andere Wiz...