VERSLAG: Rock Werchter 2018 - Vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op Rock Werchter 2018 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Naar het Rock Werchter 2018 - Donderdag verslag
Naar het Rock Werchter 2018 - Zaterdag verslag
Bekijk de Rock Werchter 2018 - Vrijdag foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Rock Werchter 2018 - Vrijdag

Vandaag staat Rock Werchter naast muziek ook in het teken van het Wereldkampioenschap voetbal. Een groot deel van de bezoekers is gehuld in het rood van de Belgische duivels. De organisatie heeft speciaal voor de wedstrijd een groot scherm geregeld waarop de wedstrijd te volgen is.

Voor het zover is treedt vandaag Wolf Alice op bij het nieuwe podium The Slope. De band geleid door zangeres Ellie Rowsell moet tijdens het eerste nummer nog even zijn draai vinden maar is er daarna helemaal klaar voor. 'My Love Is Cool' zorgt voor het eerste hoogtepunt van deze festivaldag. Net wanneer de vaart er lekker in zit is het helaas na 35 minuten al weer af.

Dan is het tijd voor de meest blije band van Rock Werchter: The Kooks. De band past goed bij het zonnetje en weet met enthousiasme het publiek mee te nemen naar hun paradijsje. De zomerse klanken spatten ervan af. Met 'Seaside' is de staat van euforie helemaal bereikt.

Met een astronaut op de achtergrond poogt Snow Patrol vandaag om ons mee de lucht in te nemen. Daarvoor zijn vooral de hits meegenomen naar deze festivalshow. Onder meer ‘Called out in the Dark’, ‘Shut Your Eyes’ en natuurlijk ‘Chasing Cars’ worden piekfijn afgeleverd.

Dan is het tijd voor de voetbalwedstrijd. Dat betekent vandaag een beetje pech voor Ben Howard, London Grammar en Franz Ferdinand. Hun optredens krijgen minder publiek. Ergens achter The Slope staat een groot deel van Rock Werchter naar een scherm te staren. Natuurlijk wel heel mooi dat de Belgen de wedstrijd winnen. Met 2-1 worden de Brazilianen terug naar huis gestuurd en het is één groot feest op het festivalterrein

In The Barn staat Anderson .Paak & The Free Nationals klaar en nu heeft iedereen zin om uitbundig te dansen. Daar levert .Paak maar wat graag de muziek voor. Met een brede glimlach serveert hij ze 'Heart Don’t Stand a Chance' en 'The Bird'. Dat komt goed aan en de blijdschap om de voetbalwinst wordt er gevierd. Na de show wordt er ".Paak is spaak geroepen". Oftewel het feestje was geslaagd!

Op het hoofdpodium mag vanavond The Killers afsluiten. De band uit Las Vegas wordt vergezeld door neonlichten en laserstralen en opent met 'The Man' van het laatste album 'Wonderful Wonderful'. Brandon Flowers belichaamt de boodschap. Hij voelt zich the man vanavond. Hij probeert in het Nederlands te zeggen dat het een wonderbare wonderbare show gaat worden. Met het daaropvolgende 'Somebody Told Me' kan het publiek in ieder geval al luidkeels meezingen. Ook 'Spaceman' kan daarop rekenen. De band doet er af en toe lang over om van nummers te schakelen en 'Smile Like You Mean It' heeft een erg lange intro. Zo blijft de spanning erin. Bij 'For Reasons Unknown' wordt er een fan uit het publiek gehaald om mee te spelen. De jongen hield namelijk een groot bord omhoog met "Pick me, I'm A Killers Drummer". Jammer genoeg bakt de jongen er niks van achter het drumstel en wordt het nummer al snel gestaakt. Lichtelijk geïrriteerd wordt het nummer opnieuw gestart met de echte drummer Ronnie Vannucci Jr.. Verder levert de band hits als 'All These Things I've Done', "Human' en natuurlijk 'Mr Brightside' af tot grote vreugde van het festivalpubliek.

De Belgen zijn vandaag winnaars en hebben naast de voetbalzege weer kunnen genieten van fijne optredens. In de feesttent op de camping wordt de overwinning van de rooie duivels nog de hele nacht gevierd.

FOTOGRAFIE: Robin Looy  

Air Traffic foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag Angus & Julia Stone foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag Ben Howard foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag The Courteeners foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag First Aid Kit foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag Isaac Gracie foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag London Grammar foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag Snow Patrol foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag The Kooks foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag Anderson .Paak & The Free Nationals foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag Ben Howard foto Rock Werchter 2018 - Vrijdag
 
 
festival logo

ROCK WERCHTER 2018 - ZATERDAGOp de derde dag van Rock Werchter stijgt Pearl Jam er met kop en schouders...

Rock Werchter 2018 logo

ROCK WERCHTER 2018 - DONDERDAG De eerste dag van Rock Werchter was gelukkig voorzien van stralend mooi weer....