VERSLAG: Pinkpop Classic 2008

Festivalinfo was aanwezig op Pinkpop Classic 2008 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG:

12

Janse Bagge Bend, Mother’s Finest, Y&T

Pinkstermaandag zonder Pinkpop??? Nee,dat kan niet. Dit jaar is het grote Pinkpop-festival drie weken later op de kalender geplaatst, dus ruimte voor de tweede editie van Pinkpop Classic.

Er blijken enkele overeenkomsten met de editie van vorig jaar augustus: het weer is wederom formidabel en dezelfde opener ( de Janse Bagge Bend).

Enige minpuntje is het lager aantal bezoekers, hetgeen misschien ook wel te maken heeft met het optreden van Roger Waters, de avond voorafgaande op dezelfde locatie.

Dit jaar vinden 7000 mensen de weg naar Megaland en Jan Smeets kondigt aan dat meerdere wensen naar aanleiding van de eerste editie ingewilligd zijn: zo zijn er dit jaar wijn en rosé te koop, zijn er meer koffiestands en is de tribune naar de zijkant verhuisd.

Zoals reeds gezegd mag de Janse Bagge Bend weer de vrolijke opening verzorgen, ze worden zelfs tot huisorkest gebombardeerd. Een groot deel van de bezoekers is al vroeg aanwezig om deze show mee te maken en worden niet teleurgesteld. Uiteraard wordt kraker Sollicitere gespeeld en wordt de set afgesloten met Lola van The Kinks.

Mother’s Finest gooide in 1977 hoge ogen met hits als Piece of the Rock en Baby Love en mocht daardoor in 1978 aantreden op Pinkpop. Hun muziek is een mix van Rock, Funk en Soul. De band wordt reeds vanaf het begin aangevoerd door het zangersduo Joyce Kennedy en Glenn Murdock en is sindsdien nooit echt van het podium verdwenen. Regelmatig werd er nieuw werk ,en zelfs DVD’s, uitgebracht.

De band heeft er zin in om na 30 jaar weer op Pinkpop te staan en straalt dat ook uit. Joyce is nog steeds geweldig bij stem en de nummers worden vlekkeloos gespeeld. De grote hits, hoofdzakelijk van het Another Mother Further-album afkomstig, komen voorbij. Sprankelend ,enthousiast en vooral swingend optreden.

De derde band van de dag is Y&T (Yesterday and Today). Reeds opgericht in de 70er jaren heeft deze hardrockband vooral in de Verenigde Staten hoge ogen gegooid. Dat we hier met een stel goede musici te maken hebben blijkt al vrij snel . Vooral zanger/gitarist Dave Meniketti zorgt voor menig gitaarsolo die vooral tot zijn recht komen in hun bekendste song I believe in You.

12

FOTOGRAFIE: Joost Doensen  

12
De Janse Bagge Bend foto Pinkpop Classic 2008 Mother's Finest foto Pinkpop Classic 2008 Mother's Finest foto Pinkpop Classic 2008 Mother's Finest foto Pinkpop Classic 2008 Y&T foto Pinkpop Classic 2008 Y&T foto Pinkpop Classic 2008 Y&T foto Pinkpop Classic 2008 Fish foto Pinkpop Classic 2008 Fish foto Pinkpop Classic 2008 Fish foto Pinkpop Classic 2008 Manfred Mann's Earth Band foto Pinkpop Classic 2008 Manfred Mann's Earth Band foto Pinkpop Classic 2008
 
12
 
festival logo

PINKPOP 2008Met onder andere Metallica, Rage Against the Machine en Foo Fighters heeft...

festival logo

BEVRIJDINGSPOP HAARLEM 2008 Bevrijdingspop Haarlem is elk jaar een groot festijn. Grote bands uit binnen...