VERSLAG: Parkcity Live 2019

VERSLAG: Johan Latupeirissa  

Parkcity Live 2019

Enkele maanden geleden begon de kaartverkoop van ParkCity Live (PCL). Het is duidelijk een begrip in Zuid Limburg. Kaartjes vlogen in 30 minuten over de digitale toonbank. En zoals verwacht en voorspeld was het in no-time uitverkocht.

Op zaterdag 29 -en zondag 30 juni was het zover! Het Bekkerveld-terrein was omgedoopt tot een tempel ingericht voor muziek, beetje theater, drank en vele foodtrucks. Zowel muzikaal als culinair kwam PCL dit jaar weer tot z’n recht. Jong en oud wisten de weg naar het terrein te vinden. Deze samensmelting zorgt voor de juiste beleving van dit evenement.

Op zaterdag opende Buzzard’s Brew de mainstage. Een opwarmer voor de 9e editie van PCL.
Een funky formatie bestaande uit 5 talenten met veel passie voor funk. Een muzikaal recept met de juiste ingrediënten en de juiste verhoudingen! Een perfecte sound dat zorgt dat je gaat funken!

DeWolff is een psychedelische bluesrockband. Deze band heeft geen verdere introductie nodig. De band heeft hun roots in Heerlen liggen. En heeft enkele weken geleden op PinkPop gespeeld. In korte tijd op 2 festivals gespeeld waar ze heel veel binding mee hebben. De muziek is overweldigend waarbij het publiek genoot. Een scheurende orgel, een slagkanon op drums en een rockende gitaar, echter maar 3 instrumenten, maar het klinkt als een grote band! De band knalt en laat zich horen afgewisseld met uiterste top solo’s! Mooie gevarieerd muziek.

Ook aan het oudere publiek werd gedacht. Fischer-Z streek neer op Limburgs grondgebied. Oude klassiekers werden ten gehore gebracht afwisselend met nieuw werk van hun laatste CD uit 2017.
Zanger John Watts verwelkomde het publiek en was trots om weer in Nederland te zijn. Een hoogtepunt in zijn carrière in Nederland was tijdens PinkPop in 1981.
Ondanks de hitte genoot het publiek,en zong mee met de bekende hits, en Watts werd herboren in zijn eigen creatieve sound.

Het veld werd daarna verruild voor het jeugdige publiek. Onthuld in een blouse en short met ontbloot bovenlijf betrad rapper BOEF het podium. Gejuich en geschreeuw, de jeugd zingt alle teksten van woord tot woord mee. Hij wil blijkbaar laten zien wat hij echt kan. Dat valt te prijzen en hij kan het ook aan: Boef heeft voldoende sterk materiaal en een rapstijl die fel en bijtend is, maar ook gevoel voor melodie verraadt. Tijdens één song werd hij vergezeld door een 6 jarige fan uit het publiek.

De Dijk speelde louter de oude klassiekers. Maar toch met een frisse sound zong Huub van der Lubbe zijn hits. Zijn expressies laten zien dat hij geniet en het publiek weet te bespelen. Zijn moves lijken niet te verouderen in tegenstelling tot zijn stem. Het muzikale randje op zijn stem wordt ruwer.

De altijd goedlachse Ilse Delange is zoals altijd weer op haar best. De typerende country sound brengt de zowel Amerikaanse als Nederlandse invloeden bij elkaar. Kwaliteit hoort op elk festival thuis, zo ook Ilse met haar band. Haar begeleidingsband bestaat echter uit louter topmuzikanten en maakt het compleet.

De Haagse rockband DI-RECT met frontman Marcel Veenendaal heeft een verbreding in genre bereikt. Daar waar rock zich laat horen, met een toevoeging van blazers, komt een sausje van funk en heavy soul aan te pas. De hippie-achtige uiterlijk van Marcel zweept het muzikale gehalte naar een hoger level. Dit is dé sound van DI-RECT anno 2019.Within Temptation mag de dag aflsuiten. De aankondiging door niemand minder dan Emile Roemer verrast de band. Roemer is een stille rocker en laat dit blijken. Een spektakel waar licht, geluid en vuurwerk het optreden extra bijzonder maken. Net als het publiek, genoot ook Roemer, van de band. Within Temptation is in één woord POWER!

De line-up op zondag was eveneens gevarieerd. Qua temperatuur was het iets aangenamer maar dat speelde geen rol voor een ieder die ook vandaag weer acte de présence gaf om te genieten van de artiesten. Om 13:00 uur werd de aftrap genomen door LOXLEY LANE.

De band heeft menig zangcontesten in binnen- en buitenland gewonnen. Het resulteerde in een paar EP’s in 2016 en 2017. In het opvolgend jaar bracht de band hun singel 'Crawling' uit. De drummer is steady en wordt omringd door een drietal dames op toetsen, bas en zang/gitaar.

The Dirty Daddies maken hun opwachting als 2e groep. Zeven dynamische mannen in het wit wisselen elkaar af en zingen de vele covers aan elkaar. Het is een feest der herkenning. Dit kan als een meezingfestijn worden neergezet. Een mix van nummers die al herkent wordt bij het aanslaan van de eerste 10 noten.

De planning loopt vertraging op. De Amsterdamse rapper Lil’ Kleine is verlaat en biedt bij opkomst zijn excuses aan. Zijn pasgeboren kind kreeg nog zijn volledige aandacht thuis. Daar waar een rapper met een DJ aan het werk gaat koos de Amsterdammer voor een live band. Een extra dimensie. Het optreden werd kleurrijk door het gebruik van confetti, glitter, en veel rook!

Een band die op geen enkel festival mag ontbreken is de uit Bonn afkomstige Querbeat.
Deze formatie bestaat uit 13 muzikanten. Het is een brassband van wereldformaat. Funky basslijnen, carnavalesk melodieën, knetterende trompetten gepaard met top conditie. Met heel veel power laat de band zien wat een muzikale feest inhoudt. Het publiek springt mee en gooit zoals het blijkbaar hoort met veel bier.

Ook op de tweede dag is het voor het oudere publiek de tijd aangebroken voor Supertramp’s Roger Hodgson. De setlist bestaat uit vele songs uit de periode van Supertramp. Met zijn o zo herkenbare stem, die achter hits als ‘Give A Little Bit’, ‘The Logical Song’, ‘Dreamer’ en ‘School’ schuilt. Allemaal tijdloze songs met onvergetelijke herinneringen. Hodgson brengt ze met misschien wel meer overtuiging dan 40 jaar geleden!

Rond de klok van 20 uur begroette De Jeugd van Tegenwoordig de bezoekers van PCL. Eveneens het jonge publiek zingt mee en zwaait met hun mobieltjes. Zelfs de allerkleinste fans zitten op hun ouders nek en schouders om maar niets te missen van de hedendaagse rapstijl.

De afsluiter van PCL 2019 is gereserveerd voor AfroJack. Zijn DJ-tafel neemt het grote podium in beslag. Vette mixen, vette beats en special effects zorgen voor een knaller. Alles werd uit de kast gehaald. Even leek het “oud en nieuw”. Mooie visuals op ledscreens en complete lichtshows maken de editie van PCL helemaal af. De organisatie mag met een zeer tevreden gevoel terugkijken en nu alvast gaan focussen op de volgende editie op 4 en 5 juli 2020……Het 10-jarig bestaan van ParkCity Live.

FOTOGRAFIE: Johan Latupeirissa  

12
Afrojack foto Parkcity Live 2019 Afrojack foto Parkcity Live 2019 Boef foto Parkcity Live 2019 Boef foto Parkcity Live 2019 Buzzard's Brew foto Parkcity Live 2019 Buzzard's Brew foto Parkcity Live 2019 De Dijk foto Parkcity Live 2019 De Dijk foto Parkcity Live 2019 De Jeugd Van Tegenwoordig foto Parkcity Live 2019 De Jeugd Van Tegenwoordig foto Parkcity Live 2019 DeWolff foto Parkcity Live 2019 DeWolff foto Parkcity Live 2019 DeWolff foto Parkcity Live 2019 Di-rect foto Parkcity Live 2019 Fischer-Z foto Parkcity Live 2019
 
12
 
festival logo

GELDERPOP 2019De tweede editie van Gelderpop in Voorthuizen was weer een gezellig feestje!...

Parkpop 2019 logo

PARKPOP 2019 Parkpop is het grootste gratis festival van Nederland. Vanzelfsprekend is...