VERSLAG: Gelderpop 2019

Festivalinfo was aanwezig op Gelderpop 2019 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 57 foto's.

Bekijk de Gelderpop 2019 foto's

VERSLAG: Andrea Roell  

Gelderpop 2019

Dit jonge festival is vorig jaar voor het eerst in het recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen begonnen, met toen een mooi bezoekers aantal van 8 000 bezoekers, die voornamelijk uit de regio kwamen. Vanwege het succes is er besloten om de capaciteit bij de tweede editie dit jaar flink te vergroten naar 12 000 bezoekers. Waar er vorig jaar enkel een mainstage was en een kleinere dj tent was, is er nu gekozen voor een grotere dance tent waar voornamelijk lokale dj’s draaien, en een “Ameezing” tent, waar het dj duo Stapelgek voor de hist zorgen waarbij het publiek uitgebreid mee kan zingen.
Er is bewust gekozen voor een leeftijdsgrens vanaf 18 jaar, om zo onder andere drankmisbruik te voorkomen.

De middag begint met Guus Meeuwis, die het vol lopende veld opwarmt samen met de zon. Zijn bekende repertoire zorgt ervoor dat de gemoedelijke sfeer goed blijft hangen bij het publiek. Na een intermezzo van dj Willow die de mainstage tussen de optredens door vermaakt met vrolijke deuntjes, komt Van Dik Hout (bekend van het nummer “Stil in mij”)terug van weg geweest, om nu ook te tonen dat ze het nog steeds in zich hebben.
Tino Martin is door drukte op de weg vertraagd en start uur later dan gepland in de bomvolle Helden tent. De gelukkige bezoekers die er een plekje kunnen bemachtigen staan er vol op mee te zingen en te dansen, al schuilend voor de stortbui die op dat moment los is gebarsten.
Gelukkig is de ergste bui alweer voorbij als Racoon de mainstage betreed en zich voorstelt als “het bandje uit Haarlem…”. Mensen die geen zin in de band hebben kunnen wat hun betreft aan de andere kant van het veld gaan staan en naar de dancetent lopen. Het veld blijft vol staan…
Ondertussen staan in de dancetent Runny Rem met IsaxBonvineas met drum en saxofoon een volle tent de mensen aan het dansen te krijgen en houden.
Rondé, bekend van de hit 'Naturally', treed op terwijl een groot deel van de bezoekers de ruime variatie aan (lokale) eetmogelijkheden uitproberen, waardoor het veld een beetje triest leeg oogt. Gelukkig staan er wel hardcore fans hard mee te zingen, tussen de achtergelaten plastic poncho’s, die door de organisatie voor de wolkbreuk zijn uitgedeeld.
Gelukkig bleef het bij De Daredevils droog. Deze zijn een jonge cover/mashup band die een spetterend optreden met veel spuwende rook, confetti en vuurwerk geven.
BLØF mocht vorig jaar het festival openen, wat dusdanig goed beviel, waardoor ze dit jaar de festiviteiten afsloten. Zo vriendelijk en gezellig als de dag begon, werd deze ook weer afgesloten.
De pret mocht niet gedrukt worden door de regenbuien, de sfeer is er bijzonder gemoedelijk en de samenhorigheid is er duidelijk te voelen. Er bestaat de mogelijkheid om er te zwemmen, waterskiën, of peddelen in bootjes, hoewel de reddingsbrigade weinig tot niks te doen heeft gehad vanwege het weer dit jaar.
Volgend jaar is het festival terug op 4 juli, er kan via Facebook al worden aangemeld voor het laatste nieuws.

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

12345
Guus Meeuwis foto Gelderpop 2019 Guus Meeuwis foto Gelderpop 2019 Guus Meeuwis foto Gelderpop 2019 Guus Meeuwis foto Gelderpop 2019 Guus Meeuwis foto Gelderpop 2019 Guus Meeuwis foto Gelderpop 2019  foto Gelderpop 2019 Van Dik Hout foto Gelderpop 2019 Van Dik Hout foto Gelderpop 2019 Van Dik Hout foto Gelderpop 2019 Van Dik Hout foto Gelderpop 2019 Van Dik Hout foto Gelderpop 2019
 
12345
 
festival logo

FIELDS OF JOY FESTIVAL 2019Fields of Joy de vijfde editie aan het Hulsbeek te Oldenzaal. Dit jaar veel...

festival logo

PARKCITY LIVE 2019 ParkCity Live is een cultureel openluchtfestival, waarbij een scala aan...