VERSLAG: Barn on the Farm 2019 - Donderdag

Festivalinfo was aanwezig op Barn On The Farm 2019 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Naar het Barn on the Farm 2019 - Zaterdag verslag
Bekijk de Barn on the Farm 2019 - Donderdag foto's

VERSLAG: Anniek Leppers  

Barn on the Farm Dag 1

Barn On The Farm, volgens een van de organisatoren een van de meest underrated grassroots festivals die er is. Veel fans van het festival omschrijven de boerderij als een plek waar men samen komt om de beste upcoming muziek te bewonderen op een van de beste plekken in Gloucestershire. Dit jaar is de 10e editie van het festival en het belooft heel bijzonder te worden, aldus de organisatoren.

De eerste dag was de zogenoemde “Intimate Thursday”. Dit vond plaats in één van de schuren op Over Farm waar 10 intieme optredens plaatsvonden. Het was aan S.H.E om het 10e jaar van Barn On The Farm te openen. Met invloeden van Billy Joel en Julia Michaels maakt Eden Hunt-Turner elektro-pop muziek. Door de vrolijke sound van haar muziek was het de perfecte manier om het festival te openen. Verder speelden er artiesten zoals Charlotte, Prose, Orla Gartland en Declan J Donovan.

Prose is een duo dat met een akoestische gitaar indie rap muziek maakt, een unieke combinatie. Volgens de fans een hele goede combinatie want Prose trok als eerst de hele schuur vol.

Het leuke aan de “Intimate Thursday” is dat een klein publiek de kans heeft om alvast het festival te ontdekken voordat de deuren voor het grotere publiek open gaan. Naast de schuur waar alle optredens plaatsvonden op donderdag lag een tuin waar men van de muziek kon genieten onder het genot van een lekker drankje of een heerlijke pizza. Dit allen zorgde ervoor dat er een hele intieme sfeer hing.

Na een heerlijke pizza te hebben gegeten startte de Ierse Orla Gartland de avond met haar vrolijke indie folk muziek. Door haar eigen unieke identiteit weet ze een goede twist aan haar muziek te geven en onderscheidt ze zich erg van andere standaard ‘vrouwelijke artiesten met gitaar’. Ze werd ontdekt op YouTube nadat haar video’s doorbraken en aan het licht kwamen bij het grotere publiek.

In de middag had Gavin James zelf al per ongeluk bekend gemaakt dat hij de ‘special guest’ van de ‘Intimate Thursday’ zou worden. Jammer voor de organisatoren, maar wij waren er erg blij mee en keken ernaar uit.

Barn On The Farm had hoge verwachtingen geschept bij haar fans toen ze lieten weten dat op dit 10e jubileum extra speciale gasten zouden komen optreden.
Gavin James, bekend van zijn hit songs ‘Nervous’ en ‘Always’ eindigde de eerste avond op een hele speciale manier. Nadat hij in 2013 de “Meteor Choice Award for Song of the Year” won, werd hij gelijk meegevraagd op tour met Ed Sheeran en Sam Smith.

Tijdens de openingsavond op Barn On The Farm wist hij het publiek te veroveren met zijn prachtige stem. Naast goede muziek heeft hij ook een goed gevoel voor humor en wist het publiek daardoor ook nog een aantal keer aan het lachen te maken. Hij vertelde dat hij al een aantal keer op het festival heeft opgetreden, maar dat deze avond voor hem het speciaalst voelde aangezien hij de avond mocht headlinen.

FOTOGRAFIE: Britt Crooswijk  

12
Charlotte foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Prose foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Prose foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Prose foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag  foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Orla Gartland foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Orla Gartland foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag  foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Declan J Donovan foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Declan J Donovan foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Declan J Donovan foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag Declan J Donovan foto Barn on the Farm 2019 - Donderdag
 
12
 
festival logo

BARN ON THE FARM 2019 - ZATERDAGVandaag gingen de deuren open voor het grote publiek en zou het zoals...

Zwarte Cross 2018 logo

ZWARTE CROSS FESTIVAL 2019 De kop is eraf, we hebben de eerste dag van de Zwarte Cross met moeite...