VERSLAG: Barn on the Farm 2019 - Vrijdag

Naar het Barn on the Farm 2019 - Donderdag verslag
Naar het Barn on the Farm 2019 - Zaterdag verslag

VERSLAG:

Barn on the Farm dag 2

Op de tweede dag werd het terrein geopend voor nog een groter aandeel bezoekers dan op de eerste dag. Op deze dag werden er meer podia geopend, twee extra dan de voorgaande dag. De ‘Outdoor Stage’ en BIMM stage kwamen erbij. De laatste was in een van de andere schuren op de boerderij. Vandaar dat deze dag de naam ‘Behind Barn Doors’ kreeg. De bezoekers kregen als het ware een kijkje in de schuren op de boerderij die als podia werden gebruikt. De ‘Outdoor Stage’ keek uit op het prachtige heuvellandschap van Gloucestershire waar je ‘s avonds kon genieten van muziek met ondergaande zon op de achtergrond, maar zo ver zijn we nog niet.

We begonnen de dag met een optreden van Eyelar, de artiest uit ons eigen land. Het Veenendaalse talent brak in 2012 door nadat ze het tot de halve finale had gemaakt in The Voice Of Holland. Vandaag was na jaren in de muziekwereld te hebben doorgebracht eindelijk haar allereerste optreden waar ze haar eigen nummers kon zingen. Na afloop spraken we kort met haar en vertelde ze dat ze helemaal in de wolken is en de tijd van haar leven heeft op het festival. Eyelar maakt uptempo alternative popmuziek en weet haar muziek te onderscheiden door haar eigen identiteit die ze met zich meedraagt.

Eyelar was niet het enige talent op het festival die doorbrak na het deelnamen aan een talentenjacht. De 20-jarige James Smith wist zelfs de finale te behalen van Britains Got Talent met zijn geweldige stem en gitaar skills. James Smith supportte dit jaar James TW nog, bekend van de hit ‘When You Love Someone’, tijdens zijn Europese tour. Ook al trad TW niet op op het 10e jubileum van Barn On The Farm, was hij hier wel te vinden. Hij gaf op Instagram aan dat hij al sinds zijn 16e een muziekfestival wil bezoek als gast. Vijf jaar later kwam deze droom eindelijk voor hem uit.

Niet alleen voor James TW, maar ook veel andere artiesten die wél optraden kwam deze droom uit. Sommige van hen waren meerdere dagen op het terrein te vinden. De een sliep op de camping en ander had een hotel in de stad geboekt. Net als Phil Plested, beter bekend als Plested. In de week van BOTF was zijn nieuwste track ‘Either You Love Me Or You Don’t’ Track of the week van BBC Introducing. Met zijn catchy acoustische pop nummers weet hij velen in te pakken. Voor zijn optreden op de ‘Outdoor Stage’ hadden wij de gelegenheid om even met hem te praten.

Een maand voordat de 10e editie van BOTF begon was hij al aan het aftellen. Hij vertelde ons dat hij het zo’n bijzonder festival vind omdat iedereen hier is om te genieten van opkomende muziek. Daarnaast vind hij de muziek op het festival ook erg lyrical and melodical. De artiesten besteden veel aandacht aan de songteksten en de melodieën van de muziek. Daarnaast straalt BOTF volgens Plested een relaxed gevoel uit. Er hangt een gezellige sfeer en hij voelt zich er ontzettend thuis. Het voelt voor hem ook écht als thuiskomen aangezien hij hier al 7 (!!!) jaar komt. Hierdoor heeft hij een hele hoop vrienden die hier ook elk jaar optreden. Hij kijkt ontzettend uit naar zijn optreden later op de dag omdat hij dit keer een band mee heeft! Deze heeft hij enkel alleen gehad bij zijn headlineshow in de Lexington in Londen.

Over opkomende artiesten gesproken, hij is er zelf ook een. Vorig jaar stond hij ook op de ‘Outdoor Stage’ en kwam er slechts een enkeling kijken. Dit jaar trok hij meer publiek en stonden er rijen vast aan het podium en zong iedereen mee uit volle borst. Hij gaf ook aan dat áls hij volgend jaar niet gevraagd wordt als artiest op het festival, hij zeker als gast zou komen. Hij kan het niet over zijn hart krijgen niet meer te gaan. Dat belooft veel goeds voor de aankomende dagen!

Zoals eerder al aangegeven is de laagdrempeligheid op dit festival uniek. Zowel bezoekers als artiesten die van de gevarieerde muziek genieten is ontzettend bijzonder. Net als het optreden van de band OUTLYA, een optreden waar ik erg naar uitkeek. Drie studenten die sinds de universiteit met zijn drieën indie-pop muziek produceren. Zoals ik al verwacht had wisten ze het publiek voor de Outdoor Stage helemaal mee te nemen in hun overtuigende muziek.

Naast de geweldig goed geselecteerde bands en artiesten die je op dit festival kan bewonderen is er ook tijd voor andere ontspanning zoals, raad het of niet, vliegen in een zweefvliegtuigje? Voor £40 per persoon kon iedereen het festival ook vanuit de lucht bewonderen. Zo mooi als dat het er vanaf de grond uit ziet, zo mooi is het vanuit de lucht. Je krijgt een mooi overzicht van alle podia, de camping, en natuurlijk het mooie landschap van Gloucestershire. Wat wil een mens nog meer?

De avond werd geëindigd met een verrassingsoptreden van The Vaccines, dit keer wél echt een verrassing. Met schreeuwende gitaren sloten ze de eerste twee intieme dagen af met de, ja ja, ondergaande zon op de achtergrond.

FOTOGRAFIE: Britt Crooswijk  

1234
Leyla Fahm foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag  foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Leyla Fahm foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Leyla Fahm foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Mosa Wild foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Mosa Wild foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Mosa Wild foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Mosa Wild foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag  foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Eyelar foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Eyelar foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Mathilda Homer foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag Ady Suleiman foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag James Smith foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag James Smith foto Barn on the Farm 2019 - Vrijdag
 
1234
 
festival logo

BARN ON THE FARM 2019 - ZATERDAGVandaag gingen de deuren open voor het grote publiek en zou het zoals...

barn on the farm

BARN ON THE FARM 2019 - DONDERDAG Barn On The Farm, volgens een van de organisatoren een van de meest...