VERSLAG: Barn on the Farm 2019 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Barn On The Farm 2019 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

Naar het Barn on the Farm 2019 - Donderdag verslag
Naar het Barn on the Farm 2019 - Zondag verslag
Bekijk de Barn on the Farm 2019 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Anniek Leppers  

Barn on the Farm dag 3

Vandaag gingen de deuren open voor het grote publiek en zou het zoals verwacht veel drukker gaan worden. Dit was al te zien toen bij aankomst er een lange rij blije mensen stonden met tenten en luchtbedden. De line-up van de zaterdag en zondag was al 4 maanden van tevoren bekend gemaakt, hier was het langst naar uitgekeken.

We begonnen de dag met een optreden van de oh zo geweldige Sea Girls. Ook hier had ik ontzettend naar uitgekeken. In de voorgaande dagen had ik met wat mensen gesproken die tijdens hun eerste concert ontzettend verbaasd hóe goed deze indie-rock band live is. Het schijnt dat ze ontzettende performances weggeven tijdens hun show.

Nadat ook ik ze eindelijk live had gezien kan ik niets anders zeggen dan dat ik het hier helemaal mee eens ben. Ze waren een van de eerste acts die optrad op de ‘Main Stage’ en ze hebben het dak er af geblazen. 40 minuten lang wisten ze het publiek te laten springen, zingen en genieten. Ben je fan van goede indie-rock muziek? Dan is Sea Girls écht een aanrader.

Later op de dag zou Zak Abel de ‘Outdoor Stage’ headlinen, bekend van zijn nummers ‘Love Song’ en ‘Beautiful Escape’ met Tom Misch. Voor zijn optreden hadden wij het geluk dat wij even met hem konden bijkletsen. Al jaren treed hij met zijn band op op het festival, maar deze editie besloot hij zijn band uit te breiden om een enorm gave set weg te geven. Door zijn aanwezigheid door de jaren heen heeft Abel al heel wat van de sfeer kunnen proeven op het festival. Volgens hem is BOTF zo speciaal omdat iedereen hier is voor dezelfde reden, genieten van geweldige muziek. Als artiest zijnde zou je volgens hem zowel uptempo nummers spelen en men zal los gaan, maar ook net zo goed rustige nummers kunnen spelen, en men zou daadwerkelijk luisteren. Het gaat uiteindelijk om de muziek en dat is wat hij vooral erg waardeert aan het festival.

Aan het eind van de avond was het zijn beurt om het publiek mee te nemen in zijn soulvolle en uiteraard speciale set. Abel maakt muziek waar een unieke combinatie van soul en pop te horen is. Het begon voor het eerst dit weekend wat te regenen wat het gek genoeg een nog bijzondere set maakte, een soort magisch gevoel. Met zijn swingende moves wist hij het publiek helemaal mee te krijgen en de regen doen vergeten.

Na zijn ontzettend gave optreden was het tijd voor wat eten. Tijdens je bezoek aan BOTF mag je zeker je bezoek aan dé friettent niet missen! De luide bass house muziek doet niet alleen de wachtende gasten dansen, maar ook het personeel! De opvallende muziek hoor je al van een afstand, niet te missen dus. Daarnaast is de friet hier ook nog hartstikke lekker, niet te vergeten.

De avond sloten we af bij de ‘Main Stage’ waar Dermot Kennedy een ontzettend indrukwekkend optreden weggaf. Deze man heeft in de afgelopen maanden zijn naam op de lijst weten te zetten door de prachtige nummers die hij uitbracht zoals ‘Power Over Me’ en ‘Outnumbered’. Geef hem een akoestische gitaar en hij weet met zijn krachtige stem alle bezoekers van BOTF samen te brengen bij de ‘Main Stage’. Deze taak was eigenlijk voorgelegd aan Sam Fender, maar wegens ziekte problemen kon hij de taak niet waar maken. Kennedy heeft zich meer dan bewezen, en stiekem waren er genoeg fans net zo, dan wel niet meer blij met de vervanger.

FOTOGRAFIE: Britt Crooswijk  

12
Zak Abel foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Easy Life foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Easy Life foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Easy Life foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Zak Abel foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Zak Abel foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Sea Girls foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Sea Girls foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Sea Girls foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Sea Girls foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Etham foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag Etham foto Barn on the Farm 2019 - Zaterdag
 
12
 
festival logo

BARN ON THE FARM 2019 - ZONDAGAan al het leuks komt een eind, zo ook aan het 10e jubileum van Barn On The...

barn on the farm

BARN ON THE FARM 2019 - DONDERDAG Barn On The Farm, volgens een van de organisatoren een van de meest...