VERSLAG: Barn on the Farm 2019 - Zondag

Festivalinfo was aanwezig op Barn On The Farm 2019 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 29 foto's.

Naar het Barn on the Farm 2019 - Zaterdag verslag
Bekijk de Barn on the Farm 2019 - Zondag foto's

VERSLAG:

Barn on the Farm dag 4

Aan al het leuks komt een eind, zo ook aan het 10e jubileum van Barn On The Farm, ook al voelde dat niet zo voor ons. Dit was de dag waar we dan misschien wel het meest naar uit hadden gekeken. Een dag waar de meeste van onze favoriete artiesten optraden, het beloofde een zware maar bijzondere dag te worden. Vol positieve energie vertrokken wij voor de laatste keer naar het festivalterrein.

Het eerste optreden van de dag dat we zagen was van JC Stewart. Het vond plaats in de intieme Barn waar alle optredens van de eerste dag plaatsvonden. Natuurlijk kon een cover van de hit ‘Old Town Road’ niet ontbreken op een boerderij. Na zijn cover nam hij wat gas terug en zong hij een aantal van zijn prachtige gevoelige nummers zoals ‘Like I Did’ en ‘Medicine’. Hij heeft een prachtige unieke stem, zeker een aanrader.

Vijf minuten na zijn set eindigde, begon Ethan Barnett, beter bekend als Ten Tonnes zijn show op de ‘Main Stage’. Hij is het jongere broertje van George Ezra, die later werd verdacht van een surprise act door de naam ‘Reggae Zero’ op de line up. Ook al zijn de twee broers, ze weten hun muziek goed van elkaar te doen verschillen. Ten Tonnes bracht in het begin van dit jaar zijn gelijknamige debuut album uit. Sinds dat moment reist hij het hele land af om festivals te spelen. Zijn 40 minuten lange set was niet anders dan verwacht geweldig. Door de indie tinten in zijn nummers weet hij zijn muziek een hele eigen sound te geven. No time for sad songs!

Vervolgens was het de beurt aan de upcoming Maisie Peters! Doordat haar nummers nu verschillende keren op de Engelse versie van Love Island gespeelt worden is ze haast een rising star. Talent heeft ze zeker en dat wordt nu ook door de rest van het land ontdekt, het is een kwestie van tijd tot haar nummers de hitlijsten in Nederland gaan halen. Dit alles heeft er waarschijnlijk mede voor gezorgd dat ze de Barn wel driekwartier voor haar set begon vol had zitten, echt ongelofelijk.

Om tien over vijf was het dan eindelijk aan haar de beurt om haar Love Island anthems te zingen aan de stampvolle schuur, of de door haar genoemde ‘emo girl pop songs’. Ze had een perfecte afwisseling tussen rustige gevoelige nummers en heerlijke uptempo nummers, net zoals Zak Abel het graag ziet. Ze heeft de verwachtingen van de fans meer dan waar gemaakt. Een van mijn favoriete optredens.

Tijdens haar optreden gaf ze al een kleine hint weg dat er een verrassing zou gaan komen waar zij wellicht iets mee te maken zou hebben. Als Barn On The Farm niet al vol met verrassingen zou zitten besloten Maisie Peters, Plested, JC Stewart en Lily Moore Jade Bird te vervangen omdat ze op het laatste moment helaas haar optreden heeft moeten aflassen als gevolg van een medische oorzaak. Met zijn vieren namen ze haar plaats in en zongen ze 40 minuten lang elkaars liedjes in perfecte vierstemmige harmonie. Een geweldige verrassing. En om het dan nóg specialer te maken kwam een van de headliners van het festival Maggie Rogers op het laatst haar nummer ‘Alaska’ zingen met de vier.

Tijd om even bij te komen was er niet aangezien de volgende verrassing al op ons stond te wachten op de ‘Main Stage’, Reggae Zero, beter bekend als George Ezra! Na dagen lang gespeculeerd te hebben was het dan echt tijd om van George Ezra te genieten. Ondanks dat hij niet kon staan en op een stoel zat wist hij toch alle energie uit zichzelf én het publiek te halen. Met zijn 7 koppige band zong hij ons nummers zoals “Shotgun”, “Budapest” en “Paradise”.

Barn On The Farm wordt vaak getypeerd als een plek waar veel plaats is voor jonge upcoming artiesten. De een wat bekender dan de ander. Vaak is het één nummer die uitgebracht wordt waar ze zomaar ineens mee kunnen doorbreken. Dit is wat er is gebeurd met Lewis Capaldi. Al jaren lang treed hij op als een van de kleinere artiesten op BOTF maar dit jaar was hij de ‘Special 10th year performer’. Eind vorig jaar bracht Capaldi het nummer “Someone You Loved” uit en was in een mum van tijd een van de meest beluisterde nummers van het moment. Een half jaar later bracht hij zijn album “Divinely Uninspired to a Hellish Extent” uit en belande op nummer 1 voor maar liefst 5 weken! Dit bewijst maar weer dat BOTF bij het maken van de line up een selectie maakt met de beste artiesten en waar aandacht is voor veel jong talent. De ‘Outdoor Stage’ heeft het hele weekend nog niet zó vol gestaan, het was ongelofelijk. Iedereen moest immers Capaldi himself bewonderen. Hij wist tijdens zijn set een goede afwisseling te maken tussen zingen en grapjes maken, ook een van zijn talenten. De set was geweldig en hij wist iedereen te vermaken. Een prachtig slotavond kan je het wel noemen.

Na het optreden van Lewis Capaldi zat het festival er voor ons op, bijna dan. Veel bezoekers gingen óf naar het optreden van Maggie Rogers óf bleven nog bij de bar hangen om het geweldige weekend af te sluiten met een van de heerlijke drankjes die serveerd werden. Na het hele weekend op de Over Farm in Gloucester te hebben doorgebracht kan ik toch écht concluderen dat Barn On The Farm inderdaad een ontzettend underrated grassroots festival is. Veel bezoekers die er zijn, zijn echt verkocht en komen ieder jaar terug, en terecht.
Toen alle optredens afgelopen waren heeft Lewis Capaldi nog een nummer gezongen op de camping tussen joelende fans, geweldig dat dat hier kan.

Barn On The Farm, see you next year!

FOTOGRAFIE: Britt Crooswijk  

123
Only The Poets foto Barn on the Farm 2019 - Zondag Only The Poets foto Barn on the Farm 2019 - Zondag Only The Poets foto Barn on the Farm 2019 - Zondag  foto Barn on the Farm 2019 - Zondag Lewis Capaldi foto Barn on the Farm 2019 - Zondag Lewis Capaldi foto Barn on the Farm 2019 - Zondag JC Stewart foto Barn on the Farm 2019 - Zondag JC Stewart foto Barn on the Farm 2019 - Zondag JC Stewart foto Barn on the Farm 2019 - Zondag JC Stewart foto Barn on the Farm 2019 - Zondag Ten Tonnes foto Barn on the Farm 2019 - Zondag Ten Tonnes foto Barn on the Farm 2019 - Zondag
 
123
 
festival logo

POHODA FESTIVAL 2019 - DONDERDAGHet Slowaakse Trencin Airport verandert dit weekend in het Pohoda Festival....

barn on the farm

BARN ON THE FARM 2019 - ZATERDAG Vandaag gingen de deuren open voor het grote publiek en zou het zoals...