VERSLAG: Pukkelpop 2022 - zondag

Festivalinfo was aanwezig op Pukkelpop 2022 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 134 foto's.

Naar het Pukkelpop 2022 - zaterdag verslag
Bekijk de Pukkelpop 2022 - zondag foto's

VERSLAG: Jasper Wognum  

Swingende zondag

Meskerem Mees heeft eigenlijk stilte nodig om tot haar recht te komen in de Club. Dat gaat uiteraard nooit gebeuren tussen al het decibel geweld. Haar mooie liedjes worden begeleid door haar zus op cello en haar eigen acoustische gitaar. Het is genoeg aanleiding om haar in een stille omgeving nogmaals te gaan checken.

Wat ook de moeite waard is: het Not In My Backyard podium, naast, jawel de Backyard tent. Iedereen kan hier laten horen waarom je moet kunnen spelen voordat je op een groot podium wordt uitgenodigd. Het resultaat is uiteraard vrij komisch. Rage Against The Instruments wordt al snel afgelost door lalma (met kleine l) dat een gezellig groepje goths weet op te trommelen met hun eh emo-metal? De charismatische gerijpte zanger is John Roan van Arsenal! Ja, serieus, die maakt snoeiharde metal met een groep jonge honden en geniet daar zichtbaar van.

Nu mogen we allemaal genieten! Van de zon, de warmte en de zoete klanken van Tom Misch. Hoe zet je een echte festivalsfeer neer? Met hele funky coole gitaarlicks en een ijzersterke band. Een en al goede vibes met een verrassingsoptreden van Joel Culpepper bovendien. Nergens laat Tom zich verleiden tot effectbejag, het blijft cool en groovy. Zo kan ons humeur niet meer stuk vandaag.

Zeker niet nu Nu Genea speelt in de Castello. Een continu doorstampende groove van
tropische discomuziek. Je waant je op het strand met een cocktail in je hand en je voeten in het zand. Echte niets aan de hand muziek en super aanstekelijk en ook een beetje fout.

Jack Harlow laat duidelijk weten dat hij helemaal uit Kentucky naar Pukkelpop is gekomen. Zo te zien ook helemaal alleen, want meer dan Jack zelf krijgen we niet te zien. Wat maakt hem zo mateloos populair? Een direct populair debuutalbum en de vele daaropvolgende samenwerkingen. Toch lijkt hij maar moeilijk aan de cliches te ontsnappen.

De sfeer van vandaag wordt grondig overhoop gegooid door Bring Me The Horizon. Ranzige schreeuwpopmetal is het. De heren uit Sheffield proberen de boel wat op te fleuren met smileys en cheerleaders. Het helpt niet. We worden ook voortdurend verweten dat we niet hard genoeg springen en niet weten hoe een moshpit eruit moet zien. Wat een narigheid.

We vluchten naar Joy Crookes die wel lief voor ons is. Je kunt haar stem met die van Amy Winehouse vergelijken, maar dat is flauw. Joy is veel meer van deze tijd en brengt gevarieerdere songs. Wat nog mist is een paar echt sterke songs, die vast snel gaan komen.
Haar laatste liedje gaat over haar ex vriend die uit Peer komt en altijd naar Pukkelpop ging. Nou, die kan niet meer stuk.

Voor Comite Hypnotise hebben we net iets te weinig psychedelica gebruikt. Het Valle-EY bos is een leuke plek, dat wel.
Dan liever de afrojazz van Sons Of Kemet. De hoogtepunten van vandaag zitten duidelijk in de jazzy hoek. Tuba, saxofoon en twee drummers, recept voor eh freejazz? Ja maar dan heel dansbaar en gebracht met volle overgave. De drummers zijn kunstenaars en de twee blazers strijden om longinhoud. Zeer indrukwekkend en heel geschikt voor je volgende ecstatic dance klasje.

En dan den de onbetwiste held van de avond, Donny Benet! De man die de jaren 80 samenvat ter lering en vermaak. Blijkbaar hebben meer mensen hem gezien op Werchter in 2019, want de Lift staat goed vol. Is het een grap? Ja en nee. Donny weet wat hij doet en kan dat ook echt goed. Strakke 80’s funk met melodieën alsof er niets aan de hand is.

Een stuk serieuzer is het bij Bad Bad Not Good. Ontzettend jammer dat de Castello niet eens een kwart gevuld is want hier wordt heel erg goede muziek gemaakt. Sterker nog, dit is ronduit geniaal. De muziek mag misschien niet jouw ding zijn, maar de kunde is adembenemend. Een geweldige afsluiter van een fantastisch festival. Blij dat we er weer konden zijn. Op naar 2023!

FOTOGRAFIE: Linde Dorenbos  

123456789101112
bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag bbno$ foto Pukkelpop 2022 - zondag Bring Me The Horizon foto Pukkelpop 2022 - zondag Bring Me The Horizon foto Pukkelpop 2022 - zondag  foto Pukkelpop 2022 - zondag
 
123456789101112
 
festival logo

LOWLANDS 2022 - VRIJDAGEindelijk is het weer tijd voor Lowlands! Na twee jaar afwezigheid is het...

Pukkelpop 2022

PUKKELPOP 2022 - ZATERDAG Na twee jaar stilte op de Pukkelpop-weide is het eindelijk weer tijd voor een...