VERSLAG: Pukkelpop 2022 - zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Pukkelpop 2022 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 189 foto's.

Naar het Pukkelpop 2022 - vrijdag verslag
Naar het Pukkelpop 2022 - zondag verslag
Bekijk de Pukkelpop 2022 - zaterdag foto's

VERSLAG: Jasper Wognum  

Immersive gaan

We beginnen de zaterdag met iets anders, de immersive audio performance van KRANKk in de Booth. Voor de demo krijgen we de tijd om met de artiesten en audio engineers te spreken. De immersive ervaring houdt in dat het geluid uit 32 richtingen kan komen voor een ruimtelijke ervaring. Hoe cool is dat? Het gaat nu nog om een demo vanuit Kage Audio, maar dit zou de toekomst van live muziekbeleving kunnen worden. Het voegt een gelaagdheid toe die je thuis niet gemakkelijk kunt nabootsen. Het resultaat is inderdaad veel interessanter dan de stereo ervaring die we gewend zijn. Ik zou dit heel graag een keer op Awakenings in de gashouder willen horen! Oh en trouwens, KRANKk maakt vette garage en drum&bass. Check ze morgen, same time same place.

Kamo Mphela is een Zuid Afrikaans fenomeen. Ze leunt zwaar op een monotoon vierkwartsritme dat ze brengt met een tomeloze energie. Dat is wel even wennen voor ons Noord-Europeanen en het blijft een beetje tam.

In de Marquee is Arlo Parks uitgedost in haar sporttenue. Het is haar eerste festival in België en het ontbreekt haar nog aan het volume om zo’n grote tent te vullen. Er is een veel intiemere sessie nodig om dit optreden tot zijn recht te laten komen. Dat is mijn subjectieve mening overigens, want mensen in de tent vinden het fenomenaal.

In de voetsporen van Fontaines DC vinden we The Murder Capital, wat Dublin blijkt te zijn. Opzwepende post apocalyptische punk en rock, of hoe je het ook wilt noemen om het vers te laten klinken. Feit is dat het een solide band is met sterke songs en een randje van rebellie. Ze zien er in ieder geval uit als de perfecte cocktail voor een fikse bar fight. Het kan aan mij liggen maar ik hoor duidelijk U2 invloeden.

Mis je Royal Blood op de lineup, dan staat Cleopatrick klaar om het van ze over te nemen. Het Canadese duo rockt hard en gretig. Als we dan toch de vergelijking trekken, deze heren brengen iets meer dynamiek in hun set. Er valt duidelijk nog veel te bewijzen. Het resultaat is dikke riffs en nekkramp.

Overmono probeert live Underworld alvast van de troon te stoten. Denk aan Bicep in een hoger tempo en nog meeslepender. Als de mannen er ook nog een remake van The Streets ingooien ben ik verkocht. Ze raken alle juiste snaren en creëren een rave die de hele nacht mag duren.

Wie Mark Rebillet niet kent gaat hem nooit meer vergeten. Hij is tegelijkertijd getalenteerd, idioot en briljant. In zijn badkas en onderbroek begint hij met een schone lei en improviseert alles ter plekke. Man, wat sen energie! Er is geen houden aan en de Marquee puilt uit van plezier. Mark laat zien dat je anno 2022 niets meer nodig hebt dan een online kanaal en een reputatie om wereldwijd een feestje te bouwen.

Ben je geen fan van Tame Impala? Als je hun show ziet word je dat direct. Ik heb in jaren niet zo’n mooie show gezien. De lichtshow en visuals zijn perfect op elkaar afgestemd. Lasers, confetti, de hele shabang, maar dan perfect uitgevoerd. Het is bij geen enkel nummer hetzelfde en past perfect bij de sfeer van de muziek. Adembenemend mooi.

Daarna willen we dansen en dat kan bij een van de beste live bands van het moment: Jungle. In 2019 vulde ze een van de kleinere tenten bijna, nu gaat de Marquee aan gort. De funky disco met en dikke knipoog naar de Bee Gees slaat meer dan ooit aan met een uitgelaten resultaat. Deze band gaat de tourbus in met het gevoel dat ze de wereld veroverd hebben. Volgend jaar mainstage!

Wat een thuiswedstrijd moet zijn voor Charlotte De Witte valt in het water wanneer haar set abrupt stilvalt door een technisch mankement. Nou ja, een korte pauze en karren maar weer

Wij checken Caribou nog even in de Dance Hall. Blije muziek voor dansende mensen. Het is semi live waardoor het helaas wat rommeliger is dan je bij deephouse verwacht. De combinatie van live drums met een house kick luistert heel nauw en het loopt hier net niet lekker. Daarna doen we nog een dansje of twee en maken we ons op voor de laatste dag.

FOTOGRAFIE: Linde Dorenbos  

12345678910111213141516
De Staat foto Pukkelpop 2022 - zaterdag De Staat foto Pukkelpop 2022 - zaterdag De Staat foto Pukkelpop 2022 - zaterdag De Staat foto Pukkelpop 2022 - zaterdag  foto Pukkelpop 2022 - zaterdag De Staat foto Pukkelpop 2022 - zaterdag De Staat foto Pukkelpop 2022 - zaterdag De Staat foto Pukkelpop 2022 - zaterdag  foto Pukkelpop 2022 - zaterdag De Staat foto Pukkelpop 2022 - zaterdag Frank Carter & The Rattlesnakes foto Pukkelpop 2022 - zaterdag Frank Carter & The Rattlesnakes foto Pukkelpop 2022 - zaterdag
 
12345678910111213141516
 
festival logo

PUKKELPOP 2022 - ZONDAGNa twee jaar stilte op de Pukkelpop-weide is het eindelijk weer tijd voor een...

Pukkelpop 2022

PUKKELPOP 2022 - VRIJDAG Na twee jaar stilte op de Pukkelpop-weide is het eindelijk weer tijd voor een...