VERSLAG: Concert at Sea 2023 Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Concert at Sea 2023 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 78 foto's.

Naar het Concert at Sea 2023 Vrijdag verslag
Bekijk de Concert at Sea 2023 Zaterdag foto's

VERSLAG: Nathalie Pleunis  

Slotdag (Zaterdag) Concert At Sea 2023

Slotdag zaterdag is er altijd eentje om in te lijsten. De temperatuur was behoorlijk gestegen, de drankkramen maakten overuren en het aantal kinderen leek vermenigvuldigd met twaalf.
Had denk ik wel wat te doen met Antoon en Flemming… De Brouwersdam werd vandaag letterlijk overspoeld met festivalgangers. Bij het strand werd verkoeling gezocht door te suppen of pootje te baden en was ook toegankelijk voor rolstoelers. Dat de theatergroepen, die het publiek tussendoor vermaakten, in deze warmte niet onderuit zijn gegaan mag een wonder heten. Het aantal ijsjes dat werd verorberd moet het record van vrijdag verpulverd hebben. Gratis zonnebrandcrème die je bij de wc’s kon vinden kon niet snel genoeg bijgevuld worden. Onze eerste band van vandaag was:

Rondé
Deze Indiepop band die elkaar hebben gevonden op de Herman Brood academie maken muziek van internationale allure. Waar een schoolopdracht al niet goed voor kan zijn.
De opening met ‘Bright Eyes’ was een goede keuze want de Brouwersdam was ‘loaded’!
Je kan wel merken dat het hen nog aan podiumervaring ontbreekt. Rikki kon soms niet helemaal shinen en de achtergrond op het podium hielp daar niet echt bij maar ze klinken als een klok. Ik had ze later op de dag geprogrammeerd want dat verdient deze groep echt wel.

Antoon
Fenna van Hamburg uit Oud Beijerland stond al vooraan te wachten op haar vlam Antoon sinds het festivalterrein al toegankelijk was.
Toen de vlammen opzwollen kon de show beginnen. Antoon en zijn band stelden de jeugd die op hen afkwam totaal niet teleur. Fenna en de rest van de 16-minners zongen alles woord voor woord mee. Ik moet bekennen dat ik mijn twijfels had maar Antoon heeft die met zijn performance totaal weggenomen.

De Jeugd Van Tegenwoordig
WiWa was echt on the move vandaag. Hij moest zijn kompanen Vieze Fur, Bas Bron en Faberyayo even meetrekken maar na het eerste lied kwamen ook zij los en het feest was een feit.
Ik blijf goed gaan op ‘Get Spanish’ en ‘Sterrenstof’ en natuurlijk ‘Watskeburt?!’ en de rest van het publiek ook. De Jeugd van Tegenwoordig waren, zijn en blijven een echte headliner op festivals. Het bier en water vloog weer rijkelijk langs ons allen samen met hun heerlijke moves en muziek. Ik hoop dat ze nog even door willen blijven gaan.

Christina Branco
Een schitterend en intiem strandconcert van deze prachtige Fado zangeres uit Portugal.

Suzan en Freek
Van platenplugger naar een duo met Suzan en dat niet alleen muzikaal. Freek heeft het goed voor elkaar.Hit na hit werden meegezongen door het publiek dat uit alle leeftijden bestond. Suzan en Freek weten goed met het publiek om te gaan en die ging daar gretig op in.
Het Nederlandse lied werd ook door dit duo goed vertegenwoordigd.

BlØf
De organisatoren van Concert at Sea mogen natuurlijk niet ontbreken dit weekend. Hoewel Kriss Kross Amsterdam de officiele afsluiter waren van CaS 2023, vond ik stiekem dat BlØf de echte afsluiter was. ’Aan De Kust’ heeft voor mij altijd iets sentimenteels, zelf 16 jaar in Vlissingen gewoond, en ook vandaag moest ik even slikken.
Paskal was blij dat ze er weer stonden. Norman is zoals altijd het blije ei van het stel en Bas en Peter de serieuze maar soms ook komische ondertoon. De band had het publiek gelijk aanstaan. ‘Zoutelande’, ‘Blauwe Ruis’ en ‘Harder dan ik hebben kan’ werden luidkeels meegezongen. Samen met fadozangeres Christina Branco uit Portugal werd een speciale versie van ‘Dansen aan Zee’ gezongen. Deze groep weet precies wat het publiek nodig heeft om tevreden huiswaarts te keren.
De line up van dit jaar was gewoonweg goed. De heren van BlØf en hun team hebben dit goed voor elkaar hebben gespeeld.

Een persoonlijke noot:
Het festival zou voor journalisten, recensenten en fotografen met een handicap (zoals ik) nog toegankelijker mogen zijn. Jezelf elke keer vanuit de pit via het publiek moeten slepen naar de persruimte was voor mij soms een onmogelijke opgave en maakte dat ik bands en artiesten heb moeten overslaan. En dit voor een toch wel inclusief festival vond ik dat een beetje jammer.

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

1234567
Rondé foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Rondé foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Rondé foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Rondé foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Rondé foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Rondé foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Kuzko foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Kuzko foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Kuzko foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Kuzko foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Kuzko foto Concert at Sea 2023 Zaterdag Kuzko foto Concert at Sea 2023 Zaterdag
 
1234567
 
festival logo

PARKCITY LIVE 2023Op 1 en 2 juli vond de 11e editie van ParkCity Live plaats. In Heerlen kwamen...

festival logo

CONCERT AT SEA 2023 VRIJDAG Vrijdag is de dag waar het aantal bezoekers explodeert bij Concert At Sea......