VERSLAG: Concert at Sea 2023 Vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op Concert at Sea 2023 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 66 foto's.

Naar het Concert at Sea 2023 Donderdag verslag
Naar het Concert at Sea 2023 Zaterdag verslag
Bekijk de Concert at Sea 2023 Vrijdag foto's

VERSLAG: Nathalie Pleunis  

Dag 2 (Vrijdag) Concert at Sea 2023

Vrijdag is de dag waar het aantal bezoekers explodeert. Het weer nam deze dag dan ook een glansrol in. De zon scheen, de temperatuur was aangenaam en dat bracht alleen maar vrolijke mensen voort. De wind was gaan liggen waardoor het reuzenrad steevast vol zat, er genoten werd op het strand waar de cocktails niet aan te slepen waren.
Op vrijdag zijn er ook altijd meer kinderen, die misschien toch stiekum een dagje ‘ziek’ thuis werden gehouden maar ik kan de ouders niets verwijten. Als voormalige juf kan ik enkel zeggen: muziek is ook belangrijk in de opvoeding.
Velen kwamen vandaag voor één band: Direct.

Bente
Naast acteren kan deze dame ook zingen. Dat liet ze voor het eerst zien bij The Voice Kids door ‘Lost’ van Anouk te zingen en maakte daar een zeer goede indruk mee.
Ze was de eerste keer op CaS, het podium is groot en het festival ook en dat kon je zien want ze begon een beetje nerveus. Nergens voor nodig, ze loopt al een tijdje mee in de scene en is een prima singer songwriter die een groot podium echt wel aankan.
Het is vooral jong publiek die flink inzet bij haar liedjes zoals ‘Als Geen Ander’.
Laat deze dame nog wat meer podiumervaring opdoen en dan kan ze zomaar een grote worden.

Rolf Sanchez
Hij is onze latin lover van de lage landen. Hij liet iedereen de heupen los swingen en een moppie meezingen. Geheid een hit op een Nederlands festival.

Jungle By Night
Deze band stuurde niets anders dan liefde de wereld in. Bij de eerste noot zat de sfeer er lekker in. Ze hadden duidelijk plezier in hun optreden en kregen het voor elkaar het publiek compleet mee te laten gaan. Een echte jungle aan muziek met een herkenbare eigen stijl. De combi elektronisch met blaasinstrumenten en een lekkere ritmesectie is verleidelijk. Wil ik graag in de toekomst meer van zien en horen.

Danny Vera
Okay okay, ik ben echt bevooroordeeld als voormaling Zeeuws ingezetene maar ik volg hem al sinds 2007 en begreep nooit waarom zijn doorbraak zo lang op zich moest laten wachten.
Vorig jaar heb ik hem bewonderd in de Ziggo en dit jaar mocht ik hem op de Brouwersdam zien shinen. Zijn orkest was weer mee en dat zorgt toch echt voor dat beetje extra (hoewel hij akoestisch ook erg goed is).
Van zijn album ‘The New Now’ kwam het een en ander aan bod, zijn nieuwste single ‘Like it always was’ ook en natuurlijk ‘Roller Coaster’ die luidkeels werd meegezongen met rollende tranen en de telefoontjes in de hand.
Ik krijg altijd kippenvel van zijn stem. Hij schuwt politieke statements niet in zijn show, zoals je hem op het podium ziet zo is hij. Hij deed zich absoluut niet af met een matige show met deze thuiswedstrijd maar wist de Brouwersdam te rocken en rollen!

George Ezra
‘Let me be your Light’ was de opening van zijn ruime uur op CaS. Het publiek was gelijk van hem gecharmeerd. Voor een wereldster gedroeg hij zich echt ‘down to earth’ en had hij lekker contact met de mensen. Je kon merken dat zijn band en hij goed op elkaar zijn ingespeeld en dat was echt prettig. Gewoonweg een heerlijke performer met een fijne band die zijn ding doet en dan hit na hit weet te scoren. Je was echt thuis op CaS.

Di-Rect met Residentieorkest Den Haag
Nadat de kisscam zijn/haar werk had gedaan was het de vijfde keer op CaS dat Direct iedereen in de wijde omtrek omverblies met hun performance en muziek.
De interactie met de dirigent was magisch. Spike, Jamie, Bas en Marcel maakten samen met de musici van het orkest er één groot feest van. Ik moet eerlijk bekennen dat ik na het eerste lied totaal vergat dat ik daar stond om hen te recenseren. Ik denk dat dit genoeg zegt over Di-Rect. WOW!

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

123456
Rolf Sanchez foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Rolf Sanchez foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Rolf Sanchez foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Rolf Sanchez foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Rolf Sanchez foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Bente foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Bente foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Bente foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Bente foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Bente foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Danny Vera foto Concert at Sea 2023 Vrijdag Danny Vera foto Concert at Sea 2023 Vrijdag
 
123456
 
festival logo

CONCERT AT SEA 2023 ZATERDAGOok de slotdag van Concert at Sea was weer een musical feest...! Festivalinfo...

festival logo

CONCERT AT SEA 2023 DONDERDAG Donderdag was de eerste dag van muziekfestival Concert at Sea op de...