VERSLAG: Concert at Sea 2023 Donderdag

Festivalinfo was aanwezig op Concert at Sea 2023 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 48 foto's.

Naar het Concert at Sea 2023 Vrijdag verslag
Bekijk de Concert at Sea 2023 Donderdag foto's

VERSLAG: Nathalie Pleunis  

Concert at Sea donderdag 22 juni 2023

Donderdag is de eerste dag van muziekfestival Concert at Sea op de Brouwersdam in Zeeland. De vele wegafsluitingen zorgden ervoor dat niet iedereen op tijd erbij kon zijn maar niemand was er boos over. Deze zestiende editie begon met wat gedruppel en een beetje regen. Dat deerde niemand wat. Of je liet je natregenen of je deed een regenjas of poncho aan. De glimlach was van niemands gezicht te krijgen. CaS heeft een grote schare vaste bezoekers dat te zien is aan de meerdere armbandjes van de verschillende edities die met trots gedragen worden.
De plaats, op een dam aan het strand en de Noordzee, is zo uniek. Dat krijg je nergens.
Er was vandaag behoorlijk wat wind die uiteindelijk voor een mooi zonnig einde zorgde.
Het bier en de ijsjes namen dan ook gretig aftrek. Het reuzenrad die er elk jaar staat werd nog wat gemeden vandaag. Begin van de avond ging de wind liggen wat zorgde voor ideale omstandigheden voor het geluid. Tevreden mensen die na Guus Meeuwis weer naar huis, hun hotel of de camping gingen om de volgende dag weer terug te keren.
Als dag 1 een voorbode is voor dag 2 dan mag dit festival wel langer duren dan drie dagen.

Voor mij was Claude de eerste van vandaag op CaS zoals Concert at sea in de volksmond wordt genoemd. En wat voor één!
Claude heeft alles mee: charme, een fantastische glimlach en een heerlijke stem.Zijn nieuwste hit ‘Leila’ bewijst dat hij geen one hit wonder is.
Het publiek kwam dan ook in grote getale op hem af. Zijn band, waarvan ik jullie de namen schuldig moet blijven, en Claude waren zeer goed op elkaar ingespeeld.De combinatie Frans en Nederlands ging erin als zoete koek en werd luidkeels meegezongen. Een medley van bekende nummers van Stromae kwam erg goed binnen. Claude is voor mij een blijvertje en ik verheug me op nieuwe liedjes van hem.

Op dit moment als een van DE festival bands van Nederland maakte Son Mieux hun reputatie meer dan waar op CaS 2023. Hun sound herken je meteen. De combinatie van instrumenten is goud waard. Hits als ‘Multicolor’ en ‘This is the Moment’ speelden het publiek plat. Zij verwelkomde Son Mieux met open armen. Ik had ze misschien wat later op de dag geprogrammeerd maar dat mocht de pret niet drukken.

De haat/liefde verhouding die Anouk heeft met de pers werd weer duidelijk toen onze fotograaf niet de pit in mocht om wat schitterende plaatjes te schieten.
Het maakte wel dat ze het erg naar haar zin had en hits als ‘Michel’ en ‘Nobody’s Wife’ gewoonweg lekker ten gehore bracht.
Af en toe klonk ze als Alvin van de Chipmunks maar gelukkig had de geluidstechnicus dat snel in de gaten en het bleek ook dat ze erg verkouden was. Het publiek van ongeveer 34000 man/vrouw ging uit haar dak. Ze was, is en blijft een steengoede zangeres met een fantastische band om haar heen. Fijn dat je hier was.

Met Anouk als opwarmer op het Zeeland podium (het hoofdpodium) op CaS kopte Goldband die voorzet magnifiek in. Sfeerveranderaars die hun publiek goed kennen en voorzien van een te gekke showcase. Uiteraard kwamen hits als ‘Noodgeval’ en ‘Stiekem’ links en rechts de boxen uit. Er is over Goldband al veel gezegd en geschreven. Ik waag mij niet aan voorspellingen of roddels. Ik kan enkel schrijven: Wow!

Van Shai kreeg Tabitha een schitterende aankondiging. We kennen haar van Beste Zangers 2020. ‘Levenslessen’ is haar nieuwe tour van komend najaar.
Het was een beetje een generatiedingetje dat ik haar niet zo goed trok want de tieners en twintigers gingen op een gegeven moment echt los. Ze was bij de start behoorlijk nerveus, wat je goed kon horen, maar na het tweede nummer werd dat helemaal losgelaten. Een volgende keer zal het hoofdpodium de hare zijn.

Op naar vrijdag!

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

1234
CLAUDE foto Concert at Sea 2023 Donderdag CLAUDE foto Concert at Sea 2023 Donderdag CLAUDE foto Concert at Sea 2023 Donderdag CLAUDE foto Concert at Sea 2023 Donderdag CLAUDE foto Concert at Sea 2023 Donderdag CLAUDE foto Concert at Sea 2023 Donderdag Son Mieux foto Concert at Sea 2023 Donderdag Son Mieux foto Concert at Sea 2023 Donderdag Son Mieux foto Concert at Sea 2023 Donderdag Son Mieux foto Concert at Sea 2023 Donderdag Son Mieux foto Concert at Sea 2023 Donderdag Son Mieux foto Concert at Sea 2023 Donderdag
 
1234
 
festival logo

CONCERT AT SEA 2023 VRIJDAGVrijdag is de dag waar het aantal bezoekers explodeert bij Concert At Sea......

Jera On Air 2023

JERA ON AIR 2023 - ZATERDAG 24 JUNI Op de laatste dag van Jera on Air werden bezoekers onder andere getrakteerd...