VERSLAG: Pukkelpop 2023

VERSLAG: Jasper Wognum  

1234

Pukkelpop 2023 - zaterdag

Op zaterdag is het helaas wat minder lekker weer. De dag begint met regen. Gelukkig is het niet zo koud, dus we hoeven ons niet warm aan te kleden. Joost pakt nog net een staartje van het slechte weer mee op de Main. Het is niet de eerste keer, maar het blijft erin gaan als zoete koek. Ik vind het muzikaal nog steeds te infantiel om serieus te nemen, maar zijn persoonlijke historie wekt nog altijd respect op en uitbundig is het zeker.

Jessie Ware is ook uitbundig in de Marquee. Het is pure disco die ze tegenwoordig maakt met professionele dansers op het podium die een indrukwekkende choreografie opvoeren. Jessie zelf heeft een ijzersterke stem en pakt met haar charme moeiteloos de tent in. Haar publiek is bovendien opvallend divers. Hier begin je de dag bijzonder vrolijk mee.

Nothing But Thieves spelen na Jessie ook in de Marquee. Het is zeker niet hun eerste passage op Pukkelpop en wat mij betreft hun beste. Van het begin tot het eind is zanger Conor Mason uitstekend bij stem. De nummers op hun nieuwe album Dead Club City zijn een stuk elektronischer dan eerder werk, maar krijgen live een stevige rock uitvoering. Met zijn kopje thee en witte overhemd is Mason niet de prototypische rockster. Zijn stem is een van de beste in de scene en de reactie uit de tent is ook voor de band overweldigend. Wat mij betreft het beste optreden van dit weekend.

Limp Bizkit kan daar zeker niet tegenop. Fred Durst wordt morgen 53 maar gaat er nog vol in. Muzikaal is het achterhaald en ook de reputatie van Fred en consorten liegt er niet om. Kijk maar eens naar de documentaire over Woodstock ‘99 waarin Fred persoonlijk verantwoordelijk wordt gehouden voor de rellen die ontstonden. Het weerhoudt hem er niet van om uit te schreeuwen “Let’s party like it’s 1999”.

In de kleine Lift gooit Nia Archives vanaf het eerste moment de beuk erin. In rap tempo vliegen de jungle tracks je om de oren, waarbij ze af en toe een microfoon pakt om de vocalen voor haar rekening te nemen. Het dak gaat eraf en een krap uur later verlaten we doorweekt de tent.

Na grondige rehydratie pakken we de draad later weer op met Chase & Status in de Boiler Room. De DJ set is stevig en strak met daarbovenop de wederom indrukwekkende lichtshow die de Boiler altijd weer weet te brengen. Bovendien is dit de plek met veruit de meeste speakers, waardoor het als geheel indrukwekkend blijft. Hierna is de energie wel op voor vandaag en zoeken we ons bed op.

1234
 
festival logo

SZIGET 2023 - DONDERDAGSziget 2023 ging weer goed van start! Festivalinfo was erbij.

festival logo

HUNTENPOP 2023 Huntenpop 2023 werd door het drassige terrein een soort wadlopen. Direct en...