VERSLAG: Pukkelpop 2023

VERSLAG: Jasper Wognum  

1234

Pukkelpop 2023 - donderdag

Direct op donderdagavond blijken er een aantal veranderingen te zijn doorgevoerd. De Castello staat niet meer en op de kaarten zien we dat de Backyard een buitenpodium is geworden schuin tegenover de Mainstage. Heel vroeger had Pukkelpop ook een podium zonder tent. De Skate stage was gewijd aan de hardere rockmuziekstijlen en werd later vervangen door The Shelter. Ook die is inmiddels verdwenen. Oh en de Castello? Ook weg.

Er is wel een nieuwe tent, de E-rena gesponsord door de Hogeschool UCLL en de Belgian Esports Federation. Denk aan gaming, presentaties, e-sportwedstrijden, podcasts, Chat GPT en ‘e-muziek’. Ok? Ik denk er nog even over na terwijl ik naar mensen op een podium kijk.

Ook dit grote Belgische festival lijkt steeds drukker te worden. Het is uitverkocht en voor de mensen met een 4-dagen combiticket begint het met een beknopt programma op de donderdagavond. Sophie Straat mag met haar Nederlandse smartlappen de Club openen. Helaas is de geluidsman nog niet helemaal ingewerkt, want ze is maar moeizaam te horen. Dat is jammer, want haar teksten hebben wel degelijk inhoud en gaan over belangrijke politieke thema's. Dan snel even een broodje worst eten bij Blackwave. Zij worden met open armen ontvangen en de melodieuze stukken tussen de raps worden woord voor woord mee geschreeuwd in de Dance Hall. Thuiswedstrijd natuurlijk en ze hebben het zichtbaar naar hun zin. Ondanks voel ik het zelf nog steeds niet, evenals op Rock Werchter eerder deze zomer.

KRANKk heeft in tegenstelling tot vorig jaar nu een echt avondslot. In 2022 werden ze gepresenteerd als een experiment in multi dimensionaal geluid, maar hadden ze naar eigen zeggen weinig tijd om zich er echt op voor te bereiden. Na een jaar en met een volle dansvloer in de Booth komt het trio beter tot haar recht met rollende beats. Helaas kunnen we niet te lang blijven hangen, want Black Box Revelation treedt op in de Dance Hall en dat betekent Rock. Precies wat je ervan verwacht en een mooi voorproefje voor de komende dagen, waarin we meer rockmuziek voor de kiezen zullen krijgen.

Daarna is het aan The Subs om een show van ruim twee uur te verzorgen met hulp van vele gasten, zoals Silvie Kreusch, Jan Paternoster en Gala Dragot. Belgische electro die ondanks de afwisselende cast eigenlijk helemaal niet zo afwisselend blijkt. Gelukkig kunnen we nog een paar uur dansen op de eclectische mix van stijlen door Hindu Radio DJ's in de Club.

1234
 
festival logo

SZIGET 2023 - DONDERDAGSziget 2023 ging weer goed van start! Festivalinfo was erbij.

festival logo

HUNTENPOP 2023 Huntenpop 2023 werd door het drassige terrein een soort wadlopen. Direct en...