ARTIEST: De Kift

Uit: Koog aan de Zaan - Nederland    Genre(s): Experimenteel - experimenteel Nederlandstalig - cabaret (OUD) Pop - alternative/indie

In 2000 wordt in samenwerking met cineasten André van der Hout, Karin Mulder en Matte Mourik een verfilming van Vlaskoorts gemaakt: De IJzeren Hond. In de voorstelling De IJzeren Hond worden film, muziek en theater gecombineerd. Eind 2004 wordt de film De IJzeren Hond op DVD gepresenteerd.

In 2002 krijgt De Kift een Zilveren Harp uitgereikt en in januari 2003 gaat op het International Film Festival Rotterdam onder regie van André van der Hout de film De Arm van Jezus in première. De Kift is verantwoordelijk voor de filmmuziek en speelt nagenoeg alle rollen. De film werd genomineerd voor een Tiger Award.

Na dit uitstapje naar de klassieke muziek keert De Kift in 2004 met de EL Kift-set terug naar z’n wortels: een ongepolijste, ritmische dansset. Niemand kan voorspellen of De Kift het ingezette nummer ooit nog tot een goed einde zal weten te brengen.

Van de voorstelling Vier Voor Vier verschijnt in 2005 een DVD en in hetzelfde jaar brengt het label van de Franse band Les Têtes Raides een Nederlandstalige compilatie-cd van De Kift uit in Frankrijk. Op deze cd, met als titel De Kift, zijn de hoogtepunten van de cd’s Vlaskoorts en Koper in dertien nummers vastgelegd. Deze cd wordt in 2006 ook in Amerika uitgebracht op het label North East Indie.

In november 2006 presenteert De Kift haar nieuwste cd. 7 is een onvervalste Kift-plaat, verslag van een rusteloze reis, maar tegelijk een verkwikken-de wandeling. Met stof, dans en weemoed. De omzwervingen voeren langs drie eeuwen poëzie. Heldere, boerse, absurde, grotes-ke, tedere en melancholieke gedichten van een keur aan dichters.
Na de opera Vier Voor Vier keert De Kift met 7 weer terug naar haar wortels in de Zaan.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (165) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (165) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN De Kift

Foto De Kift te De Kift - 15/4 - Tivoli Foto De Kift te De Kift - 15/4 - Tivoli Foto De Kift te De Kift - 15/4 - Tivoli Foto De Kift te De Kift - 15/4 - Tivoli Foto De Kift te De Kift - 15/4 - Tivoli Foto De Kift te De Kift - 15/4 - Tivoli
 
Bekijk alle 21 foto's van De Kiftreadmore

De Kift NIEUWS

Al het De Kift nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar HelgaH
HelgaH
no user avatar
jochem
Avatar BlackBlossom
BlackBlosso
Avatar Teunnis
Teunnis

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar gpvos
gpvos
Avatar Knish
Knish
Avatar Jimmy
Jimmy
no user avatar
Jeffrey77

Live gezien door:

Avatar HelgaH
HelgaH
Avatar kuifje
kuifje
Avatar pijnacker
pijnacker
Avatar tbeest
tbeest