ARTIEST: The Blackout

Uit: Wales - Engeland

Na de Lostprophets dient zich de volgende posthardcore band uit Wales aan die zich kan meten met de grotere bands in het posthardcoregenre. The Blackout is volgens Iron Maidens Bruce Dickinson het beste wat het geboorteplaatsje Merthyr Tydfil van de bandleden in het genre heeft voortgebracht.

In 2003 is de band opgericht. Na een tijd in het voorprogramma van Lostprophets te hebben gestaan, kwam in 2007 hun debuut album uit. Na de EP ‘The Blackout! The Blackout! The Blackout!’ heeft de band de eerste volwaardige schijf getiteld ‘We Are The Dynamite! uitgebracht. De schreeuwende titels spreken voor zich, want schreeuwen kunnen de heren. Ijzingwekkend door merg en been zelfs, terwijl de gitaarriffs en de beukende ritmesessies voor de rest van het muzikale geweld zorgen zonder de sterke melodielijnen ook maar één moment uit het oog te verliezen. Wie uit al dat geschreeuw en gebeuk de teksten nog weet te volgen ontdekt daarin bovendien een flinke portie humor.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (43) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Blackout. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (43) oude optredens

FOTO'S VAN The Blackout

Foto The Blackout te Lostprophets - 16/4 - Melkweg Foto The Blackout te Lostprophets - 13/12 - 013 Foto The Blackout te Lowlands 2009 Foto The Blackout te Funeral For A Friend / The Blackout - 2/5 - Melkweg Foto The Blackout te Paaspop Schijndel 2009 Foto The Blackout te Funeral For A Friend / The Blackout - 2/5 - Melkweg
 
Bekijk alle 21 foto's van The Blackout

The Blackout NIEUWS

Al het The Blackout nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar qmariek
qmariek
Avatar aboxfullofizan
aboxfullofi
Avatar mrsWatkins
mrsWatkins
Avatar kylie
kylie

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar AN ALIEN
AN ALIEN
Avatar nickster31
nickster31
Avatar shadow
shadow
Avatar permanentink
permanentin

Live gezien door:

Avatar piekie
piekie
Avatar Wieke90
Wieke90
no user avatar
hannanas
Avatar Rudie_
Rudie_