Mick Wilson

Uit: Londen - Engeland

Mick Wilson’s liefde voor muziek begon toen zijn ouders hem een gitaar kado gaven. Het gitaarspelen bleek geen bevlieging te zijn, maar hier werd de basis gelegd voor een passie voor het leven in de popmuziek welke vandaag de dag nog net zo sterk is als toen.
Samen met zijn broer Dave, richtte hij de band Flame op en ze traden vooral lokaal op en toen hij slechts 14 jaar oud was nam hij zijn eerste single op, dit werd ‘Teenager In Love’ een cover van Frankie Lyman.

In de jaren hierna bracht de band meer muziek uit, kwam op televisie en gaven live shows in Engeland en de rest van Europa. Uiteindelijk kregen ze een platencontract bij EMI en tourden ze met The Rubettes langs de Europese stadia.

Gedurende de jaren 80 leerde Mick steeds meer de kneepjes van het vak en speelde in verschillende bands in de omgeving van Londen, maar uiteindelijk hing hij de basgitaar aan de wilgen en richtte hij zich volledig op een carriere als zanger en songwriter.

Mick’s voorliefde voor het schrijven van nummers en het produceren hiervan leverde hem in 1986 een deal op met Jobete Music (een tak van Motown Records). In het opvolgende jaar werd hij benaderd voor een contract bij Virgin Music in Los Angeles. Sindsdien heeft Mick gewerkt met grote artiesten als: Lionel Richie, Alice Cooper, Kylie Minogue, Alison Moyet, Chris Rea, Donny Osmond, Robin Gibb, Westlife, Cliff Richard, Cher e.v.a.

Bijna 20 jaar geleden vergezelde Mick de 10cc oprichter, Graham Gouldman, voor een akoestische set in de Green Room in Café Royal te Londen en de huidige generatie van 10cc was geboren. Mick neemt sindsdien de lead zang voor zijn rekening, maar is daarnaast ook percussionist en gitarist van de band.

Begin 2011 heeft Mick zijn allereerste solo album, ‘So The Story Goes’ uitgebracht, een verzameling van krachtige pop melodieën, die hij samen met Graham Gouldman heeft geschreven en geproduceerd.
In 2017 wordt zijn 2e solo album verwacht.

OUDE OPTREDENS VAN Mick Wilson

  • 15 dec `18
  • 14 dec `18

KOMENDE OPTREDENS VAN Mick Wilson

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Mick Wilson. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Mick Wilson

Live gezien door: