Ronnie Flex & Deuxperience Band

  • Parkpop 2019
    © Maarten Ederveen
  • Ronnie Flex - 16/12 - AFAS Live
    © Anne-Marie Kok
Nederland

Muziek werd met de paplepel ingegoten bij de jonge Ronnie Flex, want zijn moeder zingt en speelt piano, en zijn vader produceert. Dankzij hen stond Ronnie als peuter al te stuiteren op beats van Dr. Dre en groeide hij op met een uitgebalanceerd dieet van DJ Premier, Biggie en Motown.

Vanaf zijn 14e begon het bij Ronnie te kriebelen en begon hij beats te maken en raps te schrijven. Dat ging hem goed af, heel erg goed zelfs. Het leidde tot zijn eerste groep "Jupiter Bwois". De groep zorgde ervoor dat Flex's talenten aan het licht kwamen. Niet veel later werkte hij mee aan het album van Gers Pardoel. Nadat er een punt achter Jupiter Bwois werd gezet, besloot Ronnie Flex om solo verder te gaan. Zowel in de High School Music Competition als tijdens De Grote Prijs Van Nederland wist hij een finaleplaats te behalen.

Sinds 2012 stond Ronnie Flex met maar liefst 37 tracks en samenwerkingen in de Single Top 100. In 2014 bracht Ronnie Flex zijn eerste album De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd uit. Een jaar later scoorde hij diverse hits en won vele prijzen met het gezamenlijke album New Wave. In 2016 was Ronnie Flex onder meer te horen op (#1) hits met Lil Kleine en Broederliefde.

Het in 2017 verschenen tweede album REMI, met onder andere de hits Energie en Come Again, behaalde de platina status. Daarnaast ontving hij een Edison voor beste album 2017 en won hij maar liefst 5 BUMA awards.

Ook live timmert Ronnie hard aan de weg. Hij was al een van de meest geboekte artiesten in het discotheken-circuit maar besloot in 2017 het roer om te gooien door een samenwerking aan te gaan met het live-collectief Deuxperience. Dit bleek een meesterzet. De band en Ronnie voelen elkaar perfect aan.

Eind 2018 werd Ronnie vader van zijn dochter Nori. Na het winnen van de Popprijs in januari 2019 doet hij even een stap terug als artiest om volledig op zijn vaderrol te focussen.

OUDE OPTREDENS VAN Ronnie Flex & Deuxperience Band

  • 18 - 19   sep
  • 18 sep
  • 27 - 28   aug
  • 02 - 03   jul
  • 24 - 26   jun
  • 29 mei
  • 21 nov `20
  • 02 okt `20
  • 28 - 30   aug
  • 11 jul
Beijk alle oude (47) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Ronnie Flex & Deuxperience Band

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ronnie Flex & Deuxperience Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ronnie Flex & Deuxperience Band

Beijk alle oude (47) oude optredens

FOTO'S VAN Ronnie Flex & Deuxperience Band

Foto Ronnie Flex & Deuxperience Band te Parkpop 2019 Foto Ronnie Flex & Deuxperience Band te Down the Rabbit Hole 2019 - vrijdag Foto Ronnie Flex & Deuxperience Band te Ronnie Flex - 16/12 - AFAS Live Foto Ronnie Flex & Deuxperience Band te Central Park 2019 Foto Ronnie Flex & Deuxperience Band te 3FM Awards 2018 - 05/09- AFAS Live Foto Ronnie Flex & Deuxperience Band te Ronnie Flex - 16/12 - AFAS Live
 
Bekijk alle 35 foto's van Ronnie Flex & Deuxperience Band

Ronnie Flex & Deuxperience Band NIEUWS

Al het Ronnie Flex & Deuxperience Band nieuws

Live gezien door: