The Subhuman & the Holy Ghosts

Uit: Rotterdam - Nederland

Biografie "The Subhuman and the Holy Ghosts"

The Subhuman and the Holy Ghosts is een indiepop-band onder leiding van liedjesschrijver Stefan Breuer. Na het uitbrengen van de titelloze debuut-cd in eigen beheer, is de band uitgebreid tot zestal. Live wordt er nu naast de normale gitaar/bas/drums-bezetting, gebruik gemaakt van onalledaagse instrumenten als banjo, akkordeon, piano e.d. Er wordt gewerkt aan een cd in deze bezetting, waar 9 nieuwe nummers op zullen komen en waarbij de lat een stuk hoger wordt gelegd dan op de debuut-cd. Gewerkt wordt aan de perfecte invulling en opname van de instrumenten en de zang.
Live bouwt de band steeds meer een reputatie op, na optredens in o.a. het Waterfront Café (Rotterdam) en Theater Romein (Leeuwarden) waar de reacties veelal lovend waren. De bedoeling is langzaam maar zeker alle leuke clubs in Nederland te veroveren!
The Subhuman and the Holy Ghosts halen hun mosterd bij diverse indie bands, waardoor de muziek kan klinken als bijvoorbeeld Palace, Bright Eyes of Grandaddy, maar altijd een eigen sound houdt door de eigenzinnige liedjes en uitgebalanceerde sound. Vrolijk is het niet altijd, gedanst mag er wél worden!

The Subhuman and the Holy Ghosts:
Stefan Breuer (1987): zang, elektrische gitaar, piano, korg
Cees Breuer (1954): bas, contrabas, banjo, achtergrondzang
Vincent Niks (1982): akoestische en elektrische gitaar
Arno Breuer (1983): drums, percussie, bas, toetsen
Joost de Jong (1986): toetsen, akkordeon, gitaar
Floyd Atema (1985): drums, percussie, bas

KOMENDE OPTREDENS VAN The Subhuman & the Holy Ghosts

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Subhuman & the Holy Ghosts. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.