El.Rod

Nederland

El.Rod ziet zich zelf niet als zomaar een MC, er kan een discussie ontstaan als je hem een " rapper " noemt, " rappen is iets wat iedereen en zijn moeder kan, maar hip hop zit in je bloed ", zegt El.Rod. De 21 jarige MC, was vanaf jongs af aan al bezig met Hip-Hop, rond 13 a 14 jaar rapte hij met zijn neef (die hem de naam El.Rod gaf, waarna El daarna E.xtreme L.yrical R.hyming O.ver D.rums ervan maakte), dat was toen der tijd Nederlandstalig, deed optredens, ging mee door Nederland en trad op in cafeetjes en deed mee aan talenten jachten. De overgang naar waar hij nu staat, begon toen hij KRS-One´s album "Return of the boom bap" hoorde, toen ging er een wereld voor hem open, natuurlijk waren er al andere klassiekers die een immense indruk hadden gemaakt.

El.Rod brengt iets terug in de muziek industrie waar de hoge piefen bang voor zijn, music from the soul, geen sprookjes of gangster verhalen, gewoon verfrissende Hip-Hop, El.Rod is ook niet bang om zijn hart bloot te leggen op tracks. "Als je bijvoorbeeld luistert naar Talib Kweli, Murs, Little Brother of Common, dan hoor je dat ze soms met hun hoofd vol zaten met onzekerheden en frustraties, wat bijna geniaal terug komt in de muziek die ze maken" zegt El.Rod, "en dan kan je mensen die in soortgelijke situaties zitten raken, en dat is het mooiste wat er is, dan maar geen platina, maar wel je trouwe fanbase" gaat de MC verder. Iedereen die nowadays rapt kent de historie niet eens, zegt El.Rod geirriteerd, "Check Rakim, Check Jay-Z´s eerste album, Check Big Daddy Kane, Check Biggie´s eerste album, check Illmatic van Nas, Check motherfucking KRS-One en DAN kunnen we praten!". Spoken like A true MC.

OUDE OPTREDENS VAN El.Rod

  • 25 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN El.Rod

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van El.Rod. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.