ARTIEST: MC Stef

Nederland

In het millenium jaar 2000, begon MC STEF, (toen nog Stefman genaamd) met het schrijven van Engelse rijm teksten, hij deed daar zelf eigenlijk helemaal niks mee, hij gaf ze meestal aan vrienden op school die wel konden rappen en zingen.

Na een paar maanden begon 't schrijven van Engelse teksten hem te vervelen, en begon hij in 't Nederlands te schrijven Hij ontdekte dat hij eigenlijk beter was in Nederlandse teksten schrijven, dan Engelse teksten.

Na geruime tijd van schrijven begon rappen hem ook wel te interesseren.
Dit niet geheel onverwachts, want in z'n verleden had hij al erg veel ervaring opgedaan in de muziek, met o.a. drummen en zingen op school.

In 2003, toen hij een paar jongens in de buurt steeds vaker hoorde rappen, besloot hij 't zelf ook eens te proberen.
En dit met succes, want de mensen aan wie hij zijn teksten liet horen, konden 't wel waarderen. Ze vertelden hem dat hij er iets mee moest gaan doen.
Hij bleef doorschrijven.
Naarmate de tijd vorderde, begon hij steeds meer teksten met realistische en gevoelig liggende onderwerpen uit de samenleving te schrijven.
Hij bleef altijd vanuit de straatvisie schrijven en rappen.
Vandaar ook dat hij bij een aantal van z'n teksten ook straattaal gebruikt. Verscheidene mensen vertelden hem dat hij een echte naam nodig had, die bij 't publiek aan zou spreken.
De naam MC STEF was geboren.

In 2004 ging hij opzoek naar beats voor zichzelf, die hij al snel vond bij een vriend (inVINZation beats), en bij beatcreater S.J.P. Cuttin(Hustlerz4Life).
Bij deze laatste beatcreater klikte 't erg goed, en heeft hij samen met hem veel lol en beats gemaakt.

Na geruime tijd van beats maken, nodigde S.J.P. hem uit om in de studio van Hustlerz4Life, een aantal tracks op te nemen.
Waaronder de track "Van waar? Uit Zuid!".
Na 't opnemen van een paar tracks,
begon hij met optreden.

OUDE OPTREDENS VAN MC Stef

KOMENDE OPTREDENS VAN MC Stef

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van MC Stef. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN MC Stef

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN