ARTIEST: Converge

Uit: Salem - Amerika    Genre(s): Punk - hardcore

Converge komt uit Salem, Massachusetts. De band is opgericht in de winter van 1990. eerstr speelden ze covers van hardcore, punk en heavy metal nummers. Nadat ze in 1991 wat demo’s hadden opgenomen, konden ze vaker optreden. Ze spelen een fusie tussen extreme metal en hardcore sinds 1990, en de band word gezien als een van de pioniers van de mathmetal. De teksten van Converge gaan meestal over mislukte relaties, gezien vanuit het mannelijke perspectief. Zanger Jacob Bannon schreeuwt bijna alleen maar, behalve op het nummer “Albatross” waar hij clean zingt. De band bestaat nu uit zanger Jacob Bannon, gitarist, keyboardist Kurt Ballou, bassist Nate Newton en Ben Koller op de drums.
In 2006 kwam “No Heroes” uit, de eerste plaat waarin de teksten over meer uiteenlopende onderwerpen gingen.

OUDE OPTREDENS VAN Converge

Beijk alle oude (53) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Converge

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Converge. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Converge

Beijk alle oude (53) oude optredens

FOTO'S VAN Converge

Foto Converge te Roadburn Festival 2018 Foto Converge te Roadburn Festival 2018 Foto Converge te Roadburn Festival 2018 Foto Converge te Groezrock 2007 Foto Converge te Roadburn Festival 2018 Foto Converge te Roadburn Festival 2018
 
Bekijk alle 15 foto's van Converge

Converge NIEUWS

Al het Converge nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: