ARTIEST: Morrissey

Engeland

Morrissey (22 mei 1959) was zanger van The Smiths, één va de belangrijkste Britse bands uit de historie, samen met bijvoorbeeld The Beatles en Oasis. In de 5 jaar dat de band bestaat (1982-1987), kent de band 17 top-50 hits, maar in 1987 is de koek op. Morrissey start een succesvolle solocarrière, samen met de producer Stephen Street en maakt binnen een half jaar zijn eerste LP, vergezeld door twee top-10 singles. Geld is echter de reden dat Street en Morrissey het na 2 jaar voor gezien houden en vervolgens duurt het lang voordat Morrissey een nieuwe muzikale partner heeft. Na wat mislukte muzikale uitstapjes, loopt hij zijn huidige begeleidingsband tegen het lijf: De gitaristen Matrin "Boz" Boorer en Alain Whyte. Men maakt een rauwe LP, Your Arsenal, eenvoudig en direct. Eén nummer op dat album, The National Front Disco, vertelt het verhaal van een jongen die zich aansluit bij een extreem-rechtse partij. Als Morrissey als speciale gast bij een concert van Madness optreedt met een Britse vlag om zijn schouders, reageert de Britse muziekpers furieus en beticht Morrissey van racisme. Morrissey weigert het nummer en de actie met de vlag te verantwoorden, wat de rel alleen maar groter maakt. De relatie is flink gedeukt en Morrissey vertrekt naar de VS. Daar blijft hij populair en verkoopt grote stadions sneller uit dan The Beatles. Morrissey wisselt van platenmaatschappij en brengt het zeer rauwe, verrassende, controversiële album Southpaw Grammer uit. Dit album betekent zijn definitieve afscheid van de poplijsten en van vele fans. In 2003 vindt Morrissey en begeleidingsband een nieuw onderkomen bij Sanctuary en levert in 2004 een toegankelijk comeback-album op, waarmee hij weer terug is in de spotlights, inclusief top 10 hits.

OUDE OPTREDENS VAN Morrissey

Beijk alle oude (30) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Morrissey

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Morrissey. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Morrissey

Beijk alle oude (30) oude optredens

FOTO'S VAN Morrissey

Foto Morrissey te Pinkpop 2006 Foto Morrissey te Benicàssim 2008 Foto Morrissey te Benicàssim 2008 Foto Morrissey te Pinkpop 2006 Foto Morrissey te Festival Internacional de Benicassim 2006 Foto Morrissey te Benicàssim 2008
 
Bekijk alle 8 foto's van Morrissey

Morrissey NIEUWS

Al het Morrissey nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: