ARTIEST: Deftones

Uit: Sacramento - Amerika

Deftones zijn samen met Korn en Limp Bizkit een van de grondleggers van de NU-metal. De band gebruikt heftige gitaar-rifs, met afwisselend fluisterende of schreeuwende vocalen.

De Deftones bestaan sinds 1988, waar middelbare scholieren Stephen Carpenter (gitaar), Abe Cunningham (drums), en Chino Moreno (vocalen) elkaar muzikaal vinden. De band kon flink investeren in hun apparatuur toen Stephen Carpenter een aanzienlijk bedrag ontving als schikking na een aanrijding met een dronken automobilist.

Vervolgens werd er gewerkt aan eigen materiaal, waarop het debuut ´Adrenaline´ in 1995 volgde. Hoewel de productie slecht was, bood de plaat wat de titel beloofde. Met '7 words' was er bovendien een culthit, en de Deftones kwamen na verschillende afgelastingen eindelijk naar Nederland. Met de opkomende release van ´Around the Fur´ op stapel geven de Deftones een verpletterend optreden, waarna ze een jaartje later op Pinkpop en Lowlands 1998 staan.

In 2000 volgde hun meest succesvolle album ‘White Pony’. In de kielzog van Deftones kwamen destijds vele nu-metal bands op, al was de band uit Sacramento (Californië) zelf geen liefhebber van het label nu-metal. Deftones heeft altijd boven het gemiddelde uitgestoken met hun unieke, uitgebalanceerde geluid. Daarin is naast harde riffs ruimte voor intense zang- en gitaarmelodieën, synthesizers en samples, waardoor het geluid van de band moeilijk is vast te pinnen op één genre.


Na een aantal moeizame jaren en minder succesvolle albums is Deftones aangesterkt uit het dal geklommen en heeft zichzelf op ‘Diamond Eyes’ (2010) opnieuw weten uit te vinden. Op het nieuwe album slaat de band een nieuwe weg in en is niet bang om mooi en optimistisch te klinken. Het album is opgenomen en geproduceerd door Nick Raskulinecz (Alice in Chains, Coheed & Cambria, Foo Fighters) en Paul "Fig" Figueroa (Alice in Chains, Bad Religion).

OUDE OPTREDENS VAN Deftones

KOMENDE OPTREDENS VAN Deftones

OUDE OPTREDENS VAN Deftones

FOTO'S VAN Deftones

Foto Deftones te Pukkelpop 2013 - dag 1 Foto Deftones te Deftones - 25/8 - Paradiso Foto Deftones te Deftones - 3/9 - 013 Foto Deftones te Groezrock 2017 - Zaterdag Foto Deftones te Deftones -23/8 - Paradiso Foto Deftones te Deftones - 25/8 - Paradiso
 
Bekijk alle 41 foto's van Deftones

Deftones NIEUWS

Al het Deftones nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: