Bands storten gage Pukkelpop terug

Door HarmG op 24 augustus 2011 - 13:17 1 Belgische artiesten storten massaal hun Pukkelpop-gage terug. Zeker de helft van de 35 geprogrammeerde acts bevestigde zijn steun al. Daarnaast lieten diverse internationale boekers ook al weten het festival te willen helpen. De festivalorganisatie heeft intussen 15 november vooropgesteld als deadline om de terugbetaling van tickets en schade af te handelen.

Vandaag bereikt ons via De Standaard ook het vervelende nieuws dat een zwaargewonde Puukkelpopganger afgelopen nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Hiermee komt het aantal doden op vijf. Zeven mensen zijn nog zwaargewond.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Leffingeleuren 20119

BLOKKENSCHEMA VOOR LEFFINGELEURENHet Belgische Leffingeleuren heeft de running order voor de komende editie...

intothegreatwideopen1

DEUS OP INTO THE GREAT WIDE OPEN De laatste muzieknaam voor Into The Great Wide Open is bekend. De Belgische...

REACTIES

Avatar MarilynPepper
wo 24 aug 2011 13:23

MarilynPepper Zo hoort het! Ik hoop dat veel bands/boekingskantoren dit doen, zo blijft de schade misschien wel beperkt en kan het festival volgend jaar een nieuwe start maken. Wel balen van het 5e slachtoffer!

 0
Avatar Sjoerd92
wo 24 aug 2011 13:40

Sjoerd92 Respect voor die bands!
Ik dacht dat er al 5 dodelijke slachtoffers waren? Tellen is en blijft natuurlijk lastig...
Sterkte aan de nabestaanden...

 1
geen avatar
wo 24 aug 2011 13:57

lunatick Hopelijk volgt de andere helft van de Belgische bands ook; samen met de internationale...
Ivm de telling: eerst waren er 5 slachtoffers, maar hier was 1 persoon bijgeteld die niet op Pukkelpop overleden was. Dus waren er 4 Pukkelpop-slachtoffers; maar nu dus weer 5... Pff...

 0
Avatar kuifjeschaap
wo 24 aug 2011 14:07

kuifjeschaap Blij dat sommige bands meer om mensen geven dan centjes. Kloppen de liedjes die ze spelen dan toch nog!

 0
Avatar buke
wo 24 aug 2011 14:28

buke mooie actie, goed gebaar en wat kuifjeschaap zegt; practice what you preach.

doet me denken aan smashing pumpkins die zelfs een keer een schadevergoeding eisten toen een optreden in italië vanwege het weer niet door kon gaan. daar waren volgens mij ook gewonden. het is en blijft toffe muziek maar kan die billy maar niet sympathiek vinden.

extra naar daarentegen het nieuws van het 5e slachtoffer, daar hou je echt geen rekening mee op weg naar je favoriete weekend van het jaar..

 0
Avatar maddog
wo 24 aug 2011 18:47

maddog Bij de internationale acts heeft Skunk Anansie hun gage teruggegeven, en zij hebben notabene ook nog gedeeltelijk opgetreden. Respect voor die gasten.

 1
geen avatar
do 25 aug 2011 01:04

Semprini Why aren't they all coming out to say they won't be accepting their fee? As nice as it is that the most of the Belgian bands have said that, the money they were paid is nothing compared to the International acts (who were probably all playing at least one or more shows on just that weekend)

 0
Avatar kuifjeschaap
do 25 aug 2011 11:34

kuifjeschaap Skunk Anansie Heeft alles meegemaakt en gezien dat scheelt ook denk. Blijft cool van ze dat ze de gage terugstorten.

 0
Avatar philmeister
do 25 aug 2011 15:23

philmeister Hoop echt dat het er volgend jaar terug staat. Het blijft nog steeds vrij surreëel dat het zo is moeten stoppen. Maar belangrijkste is natuurlijk dat alle slachtoffers geen financiële zorgen hebben.

 0
Avatar jeroensiep
do 25 aug 2011 15:34

jeroensiep Ah dat is wel tof van ze, al had het van mij niet gehoeven als ze daardoor volgend jaar geen Pukkelpop zouden hebben. Skunk Anansie heeft zo'n beetje hun hele gig gespeeld dus echt respect daarvoor.

 -1
Avatar Guidovm
za 27 aug 2011 00:40

Guidovm Helden ben bang dat de anders failliet zouden gaan! Jammer dat je er nog ben Jeroen had gehoopt op n boom op je kop kneus!

 -1
Avatar Guidovm
za 27 aug 2011 00:41

Guidovm Dat wijfke van Skunk is ook n heldin!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.