25 jaar Oerol - Thema 2006: Landverhuizers

Door Yeahroen op 03 februari 2006 - 15:07 1 Het locatiegerichte theaterfestival Oerol op Terschelling dat van het hele eiland één groot podium maakt met locatietheater, schuurtjestheater, straattheater, moderne dans, opera, beeldende kunst, muziek en de diverse cross-overs vind dit jaar plaats van 16 tot 25 juni. De 25ste keer alweer!

Het thema is dit jaar 'Landverhuizers'. Ter gelegenheid verhuizen onder andere de Franse straattheatergroep Le Phun en Compañìa Gran Reyneta uit Chili naar het eiland.
Verder speelt de nieuwe generatie theatermakers een hoofdrol op het jubileumfestival. Boukje Schweigman en Theun Mosk, Jetse Batelaan, Karina Kroft, Gienke Deuten en Bram de Goeij en Lieke Benders deden voor hun voorstellingen inspiratie op van het eiland en het festivalthema. Gienke Deuten en Bram de Goeij maakten afgelopen jaar op Oerol de succesvolle voorstelling De Schapelaar.


Oerol geeft zaterdag 11 februari in Paradiso in Amsterdam al een voorproefje op het jubileumfestival, met oa. Ellen ten Damme en Kraak en Smaak, de bovenzaal zal met de aanwezigheid van de Mozambicaanse Neco Novelas en Utrechtse dj’s Naald en Kraak de sfeer uitademen van 'Westerkeyn'. Meer info hierover op Oerol.nlTW Classic Logo

AFFICHE TW CLASSIC COMPLEETBryan Adams en Sting zijn de headliners op de affiche van TW Classic op acht...

Bevrijdingsfestival

AANTREKKELIJK PROGRAMMA BEVRIJDINGSFESTIVAL OVERIJSSEL De eerste knopjes komen al in de bomen, voor je het weet is het weer lente en...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.