Varia : Hardcore, Noord-Holland en Reggaefestival nieuws

Door Yeahroen op 01 juni 2006 - 18:28 1 Hardcore
Mojo Concerts probeert op 2 juli door middel van het Power Festival in de Tilburgse 013 een gezellig hardcore feestje te organiseren, waarvan gehoopt wordt dat de gezellige sfeer van vroeger bij het skatepodium van Dynamo Open Air enigzins benaderd wordt. De 013 heeft helaas geen zondoorlatend dak, dus hetzelfde zal het sowieso niet zijn. Het initiatief juigen we echter van harte toe. Aan de in het genre sterke line-up zijn Fearless Vampire Killers toegevoegd. Nooit van gehoord? Dat kan kloppen; F.V.K. is een project van Cro-Mags leden John Joseph en Mackie samen met Scott van Biohazard en AJ van de band Leeway. Samen spelen ze nummers van het baanbrekende Cro-Mags album 'The Age Of Quarrel' en enkele Bad Brains nummers.

Als je dacht dat het punkpodium op Pukkelpop in augustus de place to be is voor het harde en snelle werk, dan zit je mis. Een weekje later kun je namelijk terecht in Ieper op het Ieperfest. Er is al een flinke waslijst aan programma-onderdelen bekend gemaakt, waaronder de volgende beukende bandjes: Black Friday '29, Caliban, Killing Time, Maroon, 100 Demons, Settle The Score, Subzero, Rise And Fall, Sworn Enemy en Textures. Enkele nieuwe toevoegingen zijn Lords, Parkway Drive, Remembering Never, Shai Hulud, Skinless en Sunpower. Ook zijn er 4 bands, waaronder Cephalic Carnage helaas gecanceld.

Andijk
Op Dijkpop in Andijk zal Nirvana te zien zijn. Of althans, daar lijkt het tenminste op... Australian Nirvana sluit na de optredens van o.a The Sheer, Zuco 103 en The Shavers de festivaldag af. Malkovich is helaas van het programma geschrapt.

Twee weken later is het alweer feest in Andijk, kennelijk stiekem een place-to-be, want de ultieme jeugdhelden van menig mid-twintiger zijn te zien op de Mega Beach Happening! Technotronic zal hun hit 'Pump Up The Jam' ongetwijfeld ten gehore brengen. Verder zijn ook Stevie Ann, The Bogus Brothers, Kim Lian, Stuck In The Middle, Ellen (Van Idols) en Scrum te zien in Recreatiegebied Vooroever te Andijk/Wervershoof.

Zomerpop
In Noord-Holland is nóg meer te doen dit festivalseizoen. Aan de line-up van Zomerpop dat het eerste weekend van september wordt gehouden in Hoogwoud-Opmeer zijn recentelijk Abe Diddy & The Krautboys, Mikwaukee Wildmen, T.IF.T, Ileum en The UFO Club toegevoegd.

Reggaenights...
4 en 5 augustus kun je in Belgie terecht in Geel voor Reggae Geel. Hier kun je terecht voor o.a. The Congos, Prince Jazzbo en Burro Banton (geen schrijffout, Buju wordt hier niet bedoeld...)

Half augustus is Eindhoven de Nederlandse reggaehoofdstad, zo blijkt. De 12 en de 13e wordt namelijk het Reggae Sundance Festival gehouden, elk jaar goed voor grote namen uit de reggae/dancehall scene. Als je dacht dat Two 77's Splash met o.a. Damian Marley en Sean Paul dit jaar het mooiste reggaefeest zou worden, dan kan je je wel eens vergist hebben. Op Reaggae Sundance komen namelijk ook flink wat grootheden. Jimmy Cliff, Israel Vibration en Culture zijn niet de minsten.

Irie Vibes vind wat eerder plaats dan Reggae Sundance en heeft wat minder grote namen, maar lijkt ons net zo goed een een ontspannen feestje. Op 21 en 22 juli kun je in het Vlaamse Handzame/Kortemark terecht voor o.a. King Far I Band, Youth Of Spirit en The Continentals.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefdour2006_news.jpg5

WIN KAARTEN VOOR HET DOUR-FESTIVAL!Over ruim een maand (van 13 tot en met 16 juli) zal de 18e editie van het...

North Sea Jazz 2003 logo

GEEN GNARLS BARKLEY OP NORTH SEA JAZZ Het concert van de Amerikaanse band Gnarls Barkley tijdens het North Sea...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.