Zes tips om tickets te bemachtigen voor festivals en concerten

Sfeer Festival chill Smeerboel
Zes tips om tickets te bemachtigen voor festivals en concerten
Door op 1De tickets van populaire festivals vliegen meestal als warme broodjes over de toonbank, met name via het internet. Dit betekent dat sommige festivals in een mum van tijd zijn uitverkocht. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor je meer kans maakt om een ticket te bemachtigen. We zetten zes tips op een rijtje.

1. Pre-registratie
Meestal bieden festivals early-birdtickets aan. Dit zijn kaarten die een geruime tijd voor het festival verkocht worden tegen een lagere prijs. Hiermee worden trouwe festivalbezoekers, die ongeacht de line-up al zeker weten dat ze willen gaan, beloond.

2. Early-birdticket
Bij sommige festivals moet je je eerst registreren om een kaartje te kunnen kopen. Dit staat meestal vermeld op de website van het festival. Het is raadzaam om je altijd aan te melden voor de nieuwsbrief van het festival waar je graag heen wilt, zodat je weet wanneer de kaartverkoop start en op welke manier de kaartverkoop verloopt.

3. Ga op tijd achter je computer zitten
Begint de kaartverkoop om 11:00 uur? Ga dan niet stipt om 11:00 uur achter je computer of laptop zitten, maar zorg ervoor dat je 10 minuten van tevoren al bent ingelogd. Of zelfs nog eerder. Het is ook raadzaam om via meerdere apparaten in de ‘wachtrij’ te gaan staan. Dus log ook in via jouw smartphone of tablet. Zorg ervoor dat de vrienden waarmee je naar het festival gaat ook op tijd zijn ingelogd. Meestal kun je vier tickets per persoon kopen. Mocht het jou niet lukken om kaarten te bemachtigen, dan heb je een grote kans dat het één van jouw vrienden wel lukt. Zo zijn jullie niet afhankelijk van slechts één persoon. Communiceer wel goed over de aankoop, zodat jullie niet met te veel kaarten zitten (al kun je die waarschijnlijk weer snel van de hand doen).

4. Refresh niet!
Als je bent ingelogd op de website waarop de tickets verkocht worden, dan kom je in een virtuele wachtrij terecht. Wie de eerst wachtende is, wordt automatisch naar het ticketverkoopsysteem doorgestuurd. Het is belangrijk dat je de pagina niet ververst. Als je de F5-knop indrukt, kom je namelijk opnieuw achterin de rij terecht.

5. Zorg voor een goede internetconnectie
Uiteraard is een goede internetconnectie noodzakelijk om snel aan tickets te komen. Het is belangrijk dat er een vaste verbinding is met de router. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Hiervoor heb je een netwerkkabel nodig. Deze schaf je voor ongeveer een tientje aan. Stop het ene uiteinde in jouw computer of laptop en het andere uiteinde in de router. Op deze manier surf je niet via de wifi, maar via een vaste verbinding. Hierdoor is je internet een stuk sneller! En dat snelle internet, dat heb je nodig.

6. Festival uitverkocht? Zo kom je alsnog aan tickets
Stel je wilt naar Lowlands, Tomorrowland of Pinkpop, maar je hebt nét achter het net gevist. Hoe kom je dan alsnog aan kaarten? Een populaire en betrouwbare optie is het platform Ticketswap. Daar kun je het kaartje van iemand anders overkopen. Ticketswap maakt gebruik van Secure Swap. Dit betekent dat het originele ticket van de verkoper ongeldig wordt gemaakt. De koper ontvangt vervolgens een nieuw en uniek ticket. Koop liever geen kaartje via Marktplaats. Je loopt dan het risico dat je wordt opgelicht. Ook zijn de prijzen via Ticketswap niet heel veel hoger, omdat er een grens in de prijs wordt getrokken.Elrow confetti

CHINEES NIEUWJAAR-EVENEMENTEN GROEIEN IN HET JAAR...Het Chinees nieuwjaar is begonnen. Het lentefeest (zoals het in China genoemd...

Les Nuits 2019

27 NIEUWE NAMEN VOOR LES NUITS 2019 IN BOTANIQUE:... In april en mei zijn er weer optredens te vinden in Brussel onder de banier...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.