Waar je aan moet denken bij de aanschaf van een puppy

Puppy
Waar je aan moet denken bij de aanschaf van een puppy
Door RobZ op 27 april 2019 - 11:42 1 Zit u eraan te denken om voor uzelf en/of uw gezin een puppy te kopen? Realiseer goed dat een puppy geen stukje speelgoed is maar een volwaardig gezinslid. Evenals voor u zelf en voor u kinderen moet u goed voor uw puppy zorgen. De gezondheid van een puppy gaat zo gezegd boven alles! Als u een puppy wilt hebben kunt u er bijvoorbeeld een bij een fokker kopen. Maar, wat ook fantastisch is om te doen is dat u een puppy neemt die uit een dierenasiel komt. Anyway, als u de beslissing heeft genomen om een puppy in huis te nemen moet u goed over bepaalde zaken nadenken.

We beginnen met een puppy uit het asiel. Realiseer je goed dat een hond niet zonder reden in een asiel terecht komt. De meeste hondjes hebben hiervoor een baasje gehad. Deze kon om wat voor een reden dan ook waarschijnlijk niet meer voor het beestje zorgen. Je kunt een sublieme match hebben met een viervoeter uit het asiel, maar alstublieft, realiseer ook dat het hondje misschien problemen heeft gehad. En dat kunt u dan nog merken in het gedrag.

Let er goed op dat als u een hond uit het asiel koopt, dat u zoveel mogelijk informatie inwint over uw nieuwe kleine puppy. Ga eerst eens een stukje met de puppy wandelen om te kijken hoe het gedrag is. Luister goed naar de adviezen die in het dierenasiel aan u worden gegeven. Denk hier absoluut niet te lichtzinnig over. Volgens velen is medelijden geen goede basis om een puppy uit het asiel te kiezen. Heropvoeden van een pup is net zo en misschien nog wel moeilijker dan de opvoeding van een nieuwe pup. Probeer direct huisregels duidelijk te maken aan uw puppy uit het asiel en probeer een gehoorzaamheidscursus bij een hondenschool met uw pup te bezoeken.

Heropvoeden is voor de meest mensen lastig. Het is niet iets waar u zich voor hoeft te schamen. Hou er rekening mee dat gedragsveranderingen kunnen optreden op het moment dat een puppy zich bij u thuis voelt.

Als u een puppy koopt van de fokker of een puppy neemt uit het asiel bedenk dan dat het in beide gevallen belangrijk is dat u genoeg tijd, geld, ruimte en energie heeft om een puppy uiteindelijk een goed leven te kunnen bieden. Heeft u enigszins twijfels over het al dan niet aanschaffen van een puppy? Doe het dan niet, u moet er echt voor de volle honderd procent achter staan.

Nog even enkele tips als u een puppy bij een fokker koopt. Controleer of deze geen slechte naam heeft bij de rasvereniging. De moederhond moet bij de pups aanwezig zijn en de pups moeten zijn opgegroeid in een prikkelrijke omgeving, bij voorkeur in de huiskamer. Er mag geen dwang op u worden uitgeoefend om de pup te kopen. De ideale leeftijd om een puppy te kopen is 8 weken. Let goed op: nooit onder de 7 weken.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Pohoda 2019

FESTIVAL POHODA MAAKT NIEUWE NAMEN BEKEND O.A LITTLE...Zojuist maakte Pohoda nieuwe namen bekend die komen optreden op de komende...

scheveningen

2 UNLIMITED, SNAP!, PARTY ANIMALS EN MEER OP... Niet alleen de Engelse band KEANE zal deze zomer een groot concert geven...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.