Recensies: Iron Maiden, Michael Jackson, Joe Jackson, ...

Door Stofje op 06 maart 2008 - 00:03 1 Altijd mooi dat er in februari, maart weer gigantisch veel gereleased wordt. Het zorgt ervoor dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet en ook voor ons, als recensenten, kan het nog wel eens wat moeite kosten om alles bij te houden. Om het voor de bezoekers wat overzichtelijk te houden, plaatsen we 2 recensies per dag. Da's een tamelijk onmogelijke opgave als je 50 cd's per twee weken te verwerken krijgt en daarom hebben we af en toe een dagje dat we er in één keer zes plaatsen, zoals gisteren. Zes kleine releases die in plaats van de gebruikelijke 72 uur nu 'slechts' 24 uur op de frontpage staan. Ach, je kunt nog altijd naar onze recensie-lijst gaan om op je gemakje álle recensies te checken. Klik dan gewoon hier, of klik op 'recensies' in het topmenu, of in het linkermenu. Je komt er wel, toch? Een overzichtje van de recensies van de afgelopen twee weken dan maar:

Michael Jackson - Thriller 25
Hij dreigt Neverland kwijt te raken, hij komt voortdurend op een tamelijk negatieve wijze in het nieuws en anno 2008 zien we Michael Jackson dan ook niet meer als King of Pop. Terwijl ie met Thriller, 25 jaar geleden, een heuse klassieker uitbracht. En om dat te vieren, is er nu een heruitgave. En wat doet onze recensent? Hij geeft 2 sterren. Arme Michael.

Iron Maiden - Life after Death
En dan nog maar een band die in haar genre tot 'De Groten Der Aarde' behoort. Iron Maiden is groot, gigantisch zelfs. Live zorgen ze voor een waar spectakel, iets dat eerder op de cd Life After Death al te horen was. Nu is er een dvd en 4,5 ster verraadt dat die dvd toch ook zeer de moeite waard is.

Ill Niño - Enigma
Bovengetekende (de nieuwsposter van dit berichtje dus) coördineert de recensies van Festivalinfo / Podiuminfo. Dat betekent onder anderen dat bovengetekende de releaselijsten afstruint en cd's probeert binnen te krijgen om te laten recenseren. Dat gebeurt dan doorgaans in een simpel Excel-sheetje. Ill Niño's Enigma stond er máánden op. En van uitstel komt afstel, zegt men. Gelukkig toch maar niet, hij is binnengekomen. Hoera. En joepie, ook.

Autechre - Quaristice
Autechre fabriceert geluid en een eerste luisterbeurt aan Quaristice bevestigt dat. Wat de *** is dit dan? Het mooie van cd's is dat je ze meerdere luisterbeurten kan geven en dat alles uiteindelijk op z'n plek valt. En dan is Autechre toch wel wonderbaarlijk, vaag, maar toch wel erg goed.

Jack Johnson - Sleep Through the Static
Cd's die je direct bij binnenkomst in de Van Leest of de FRS tegenkomt, zijn de hitcd's van dat moment. Dan hoeven ze nog niet eens afgeprijst te zijn, maar ze staan wel op een plaats waar je ze niet kán missen. Jack Johnsons Sleep Through the Static is toch ook wel zo'n cd. Je ziet 'm overal staan. En nu dus ook op deze site.

Hot Chip - Made in the Dark
Electronische rock. Hot Chip is dansbaar, zonder dat het simpel wordt. De zomerfestivals gaan Hot Chip boeken, voorspelt onze recensent en waarom ook niet. Ze staan al op Glastonbury en volgende week zijn ze te bewonderen in de Paradiso. Dus volgende week donderdagavond een avondje daansen en sjaansen?
Zo, genoeg tekst. Hieronder lichten we er nog een aantal recensies uit. En we droppen uiteraard de link met de lijst met alle recensies nog maar eens een keer: HIER!. Of hierboven, in het topmenu. Of in het linkermenu.

Mary J Blige - Growing Pains Soulkoningin

Nobody Beats the Drum - Beats Work Vette electro

Sheryl Crow - Detours Pop

Ministry and Co-Conspirators - Cover Up Covers!

Blaxtar - Chronozbaal Hiphop uit Zwolle

Supreme Beings of Leisure - 11i Triphop / lounge

Jodymoon - Never Gonna Find it in Another Story Mooie muziekVeel plezier met de recensies!crimejazznews.jpg

CRIMEJAZZ IN ROTTERDAM EN AMSTERDAMCrimejazz is een eigentijds programma waarin diverse vormen van gesproken...

bospop13

BOSPOP GAAT NAAR DRIE DAGEN Neil Young geeft 11 juli een concert op het Bospop-terrein in Weert. Dat...

REACTIES

Avatar Lwbnjio
do 06 mrt 2008 01:44

Lwbnjio Owjah... deze "recensies" geven echt een duidelijk beeld van de muziek die op het schijfje staat =S

 -1
Avatar Soeperman87
do 06 mrt 2008 10:02

Soeperman87 De recensie van Michael Jackson is wel een beetje kort door de bocht...

 -1
Avatar wishmaster
do 06 mrt 2008 11:00

wishmaster Nogal ja. En sowieso, 2 sterren maar..?

Ben ook niet zo heel enthousiast over de recensies.

 -1
Avatar Stofje
do 06 mrt 2008 11:39

Stofje Wat betreft Michael Jackson kun je op twee manieren kijken. Het is een re-release met extra's, dus kijk je dan naar Thriller zelf? Of neem je die extra's ook mee? Het tweede deel van Thriller, met daarop Kayne West e.a. is echt té gruwelijk voor woorden, ben ik zelf van mening. Jullie al gehoord? Kan me niet voorstellen dat dat geen heiligschennis is van zo'n klassieker.

Zijn de andere recensies, naast de MJ-recensie, ook niet goed? Want met de kritiek 'niet zo heel enthousiast' is niet zo heel erg veel te doen :-).

 1
Avatar bla-
do 06 mrt 2008 12:52

bla- Die van Michael Jackson had gewoon wel wa meer sterretjes mogeh hebben! :P Kayne West kan ik geen heiligschennis noemeh... die van MJ origineel is beter natuurlijk, maar die remix is wel sexy opzich.

 1
Avatar Cam
do 06 mrt 2008 15:43

Cam Ik vind de review van Ministry erg slecht! Er staat niets in over hoe de muziek daadwerkelijk klinkt en graag had ik ook gelezen welke bekende artiesten allemaal meedoen aan dit album.
De reviewer blijft teveel hangen op het feit dat dit album niet door ministry had moeten worden uitgegeven en dat is erg jammer...

 1
Avatar Paddo
vr 07 mrt 2008 15:01

Paddo En wat vinden we van de Ill Nino ;)

 1
Avatar deHertog
za 08 mrt 2008 11:13

deHertog geef eens echte recensies podiuminfo!
ipv. dit is de cd, hij krijgt zoveel sterren, veel plezier

 -1
Avatar bas.assink
za 08 mrt 2008 11:28

bas.assink Misschien moet je even doorklikken naar de recensies en ze helemaal lezen...

 0
Avatar Marz667
ma 10 mrt 2008 00:48

Marz667 Cam schreef:
graag had ik ook gelezen welke bekende artiesten allemaal meedoen aan dit album.

Mwa, ik vond dat zelf te veel herhalen van feiten. Heb de grootste en bekendste namen wel genoemd, maar vond de rest een beetje overbodig.
Cam schreef:
De reviewer blijft teveel hangen op het feit dat dit album niet door ministry had moeten worden uitgegeven en dat is erg jammer...

Heb je misschien wel gelijk in, misschien had ik met een minder serieuze blik naar het album moeten kijken, maar ik verwacht gewoon veel van zo'n grote naam

 0
Avatar Soeperman87
ma 10 mrt 2008 11:40

soeperman87 Paddo schreef:
En wat vinden we van de Ill Nino ;)


Slechter dan slecht! ;)

 0
Avatar Soeperman87
ma 10 mrt 2008 11:43

soeperman87 Paddo schreef:
En wat vinden we van de Ill Nino ;)


Slechter dan slecht! ;)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.