Een festival bezoeken? Denk aan passende kleding

Sfeer Festival chill Smeerboel
Een festival bezoeken? Denk aan passende kleding
Door sjoertb op 13 juli 2019 - 10:35 1 De zomer is weer in Nederland gearriveerd, dus dat betekent festivals aflopen. Als je veel van festivals houdt, wil je je natuurlijk ook comfortabel in je kleding voelen. Lang niet altijd schijnt de zon, dus moet je ook even denken aan een regenjas of andere kleding zodat je het niet koud krijgt als je in de stromende regen naar je favoriete artiest staat te kijken. Wij namen de beste trends op gebied van kleding en een festival bezoeken onder de loep.

Kleding
Als je naar een festival gaat, wil je er natuurlijk zo goed mogelijk uitzien. Het is dus belangrijk welke kleding je aantrekt. Op een zomerse dag kan de zon zomaar fel schijnen, waardoor een zonnebril geen overbodige luxe is. Een horloge maakt de outfit helemaal af, maar deze moet niet te groot zijn. Verder heb je goede schoenen nodig. Er wordt nogal wat afgedanst en vaak is het terrein zo groot, dat je flink wat meters maakt. Goede schoenen zijn dan zeker geen overbodige luxe. En als je naar een festival in Nederland gaat, weet je dat het niet altijd mooi weer is. Een regenjas is dan handig om mee te nemen. Vaak zijn ze niet zo flatteus, waardoor de meeste festivalgangers hun regenjas thuislaten. Wij stelden de ideale look samen.

Zonnebril
Als je op zoekt bent naar een goede zonnebril voor een festival, ben je op zoek naar een speciale zonnebril. Soms kan de zon tijdens een festival flink schijnen. Dan is het niet fijn als je met samengeknepen ogen naar het podium staat te kijken. Een festival zonnebril is een speciale zonnebril die je doordeweeks niet snel zal dragen. Een festival zonnebril kun je zo groot mogelijk kiezen om lekker over de top te doen, of kies je meer voor een normale zonnebril?

Een festival zonnebril heeft vaak een lage prijs, want je gaat de zonnebril vaak toch maar een paar keer gebruiken. Er zijn verschillende breedtes en kleuren lenzen. Zo kun je precies een zonnebril kiezen die bij je past.

Horloge
Als je een vrouw bent, kijk dan eens naar de horloges van Olivia Burton. Ze zijn heel vrolijk en fleurig en zijn daarom heel geschikt voor de vrouwelijke festivalganger. Vintage is tegenwoordig helemaal trendy en de prints binnen de horloges horen daar helemaal bij. Het horloge is niet te groot, zodat je gemakkelijk kunt bewegen en het horloge tijdens het dansen niet beschadigt raakt. Ook kind je er gemakkelijk wat drankjes mee vastpakken. De horloges zijn niet zo duur, waardoor ze gemakkelijk aan te schaffen staan.

Ben je een man, denk dan aan een minimalistische horloge. Een kleiner horloge kan handig zijn, want als je meerdere glazen drinken vast hebt kan het moeilijk zijn om je arm te bewegen als je een groot horloge hebt. En er zijn natuurlijk veel verschillende bandjes. Leer, rubber en metaal zijn goede materialen om op een festival te dragen. Door de juiste kleur bij de juiste outfit te kiezen, ben je altijd in stijl op het festival.

Goede schoenen
De meeste festivals kennen behoorlijk lange terreinen en het is dan fijn om goed schoeisel aan te hebben. Er is een grote kans dat de schoenen heel vies zullen worden. Bijvoorbeeld als je in een plas gaat staan of als iemand er bier overheen gooit.

Dames kunnen het beste kiezen voor platformschoenen. Dergelijke schoenen bieden wat meer hoogte, waardoor je het podium beter kan zien. Denk bijvoorbeeld aan schoenen van Converse. Canvasschoenen zijn bovendien gemakkelijk schoon te maken en goed te combineren met verschillende outfits.

Mannen kunnen het beste sneakers dragen op een festival. Je mag daarbij best wat bonte kleuren gebruiken, maar washed look sneakers zijn het ook helemaal. En natuurlijk mogen die sneakers er best een beetje afgetrapt uitzien.

Heb je een hekel aan vieze schoenen, dan kun je deze inspuiten met beschermende spray. Zijn je schoenen door een regenbui heel erg nat, laat deze dan goed drogen. Blijf er niet in rondlopen, want zo ontstaat er schimmel en kun je blaren krijgen.

Check het weer
En tenslotte, check het weer. Het is immers goed mogelijk dat het gaat regenen. Niet iedereen wil met een poncho aan in het publiek staan. Daarom kun je ook voorzorgsmaatregelen nemen en een mooie regenjas meenemen. Want er zijn best wat goede regenjassen op de markt. Een goede regenjas is natuurlijk waterdicht. Goede waterdichte regenjassen zijn vaak iets duurder.

Een goede regenjas is voorzien van een waterdichte coating zoals bijvoorbeeld PVC. Je kunt de beste jas uitkiezen door te kijken naar de waterdichtheid. Deze staat vaak aangegeven bij het product. De beste regenjas heeft een waterdichtheid van tenminste 5000 mm per vierkante centimeter. Een fijne regenjas voor een festival ademt ook een beetje, zodat het lichaamsvocht naar buiten kan. Dit noemen we de hydrofiele regenjas en is ideaal voor een festival.

Op een festival wil je natuurlijk niet helemaal natgeregend worden, dus kun je het best kiezen voor een regenjas met capuchon. Zo kun je je hoofd lekker droog houden en nog uren van het festival genieten.Lowlands 2019

A$AP ROCKY OPTREDEN OP LOWLANDS 2019 GAAT DOOR!Het management van A$AP Rocky heeft vandaag zijn komst naar Lowlands...

Popronde 2019 news

POPRONDES NIJMEGEN, APELDOORN, ROERMOND, ALMELO,... De eerste Poprondes hebben het programma bekend gemaakt. Popronde is het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.