Ticketmaster en Live Nation (Amerika) vinden concert- en festivaltickets veel te goedkoop

Tickets
Ticketmaster en Live Nation (Amerika) vinden concert- en festivaltickets veel te goedkoop
Door RobZ op 02 januari 2020 - 16:43 1 Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat 2020 maar weer een jaar vol mooie concerten en festivals mag worden! Wij beloven je op Festivalinfo en Podiuminfo ook in het nieuwe jaar weer op de hoogte te houden van al het laatste concert- en festivalnieuws. Je kan net zoals in voorgaande jaren altijd terugvallen op onze complete agenda's!

We beginnen het jaar met licht verontrustend nieuws. Marketwatch.com bericht dat mensen uit de directie van Live Nation en Ticketmaster (Live Nation is aandeelhouder in Ticketmaster) vinden dat de prijzen van concert- en festivaltickets veel te laag zijn en de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid flink zullen stijgen. De afgelopen vijf jaar stegen de prijzen van concerttickets (van top 100 tours) al 23% en sinds 1996 zelfs 250%. Dit is flink meer dan de inflatie.

Omdat dit soort tickets in de secondary ticketmarkt nog veel meer opbrengen, vinden Live Nation en Ticketmaster de huidige prijsstelling te laag. Joe Berchtold van Live Nation zegt tegen Marketwatch dat artiesten niet altijd doorhadden hoeveel geld er verdiend werd door tussenhandelaren. Nu ze zich dat beginnen te realiseren, komen ze erachter dat niet de fans, maar vooral de tussenhandelaar profiteert van hun lage prijsstelling. Hij verwacht dat artiesten meer geld gaan vragen en voor technische oplossingen gaan kiezen die het doorverkopen moeilijker maken.

“We think artists have the rights to the full economics of what they do,” he said, which includes raising prices or opting for technology solutions that try to limit a portion of ticket sales to human fans (as opposed to automated bots) and restricting the ability of buyers to resell tickets.

Volgens Berchtold lopen artiesten op dit moment meer dan 1,3 miljard dollar mis door secondaire tickethandelaren. Dit bedrag slaat alleen op Live Nation shows. Onder meer ticketveilingen (waarin fans tegen elkaar opbieden) zouden dit bedrag lager moeten maken.


Coachella news

COMPLETE LINE-UP COACHELLA BEKEND GEMAAKT MET O.A....Het Amerikaanse festival Coachella had eerder nog de headliners Rage Against...

Grasnapolsky

VEERTIEN NIEUWE NAMEN EN ESNS SHOWCASE VOOR... Op 6, 7 en 8 maart is het tijd voor de zevende editie van het Grasnapolsky...

REACTIES

Avatar Pietsie
vr 03 jan 2020 10:06

Pietsie Dat tussenhandelaren veel geld verdienen lijkt me de juiste conclusie. Ik wilde bijna zeggen teveel, maar eigenlijk is álles wat verdiend wordt door tussenhandelaren al teveel. Maar goed, zolang er mensen via die weg kaarten blijven kopen, verandert daar weinig in.

Kaarten op naam? Bij kleinschalige concerten lijkt me dat zeker een optie, maar het probleem ligt mogelijk juist bij de grote(re) concerten. En daar is het misschien iets te omslachtig. Aan de andere kant, misschien werkt het wel prima.

Om de ticketprijs sowieso maar (flink) te verhogen, omdat blijkbaar (sommige) mensen meer overhebben voor een ticket dan de standaardticketprijs is ... tja ... een beetje kansloos toch wel. In veel gevallen vind ik de ticketprijs al (meer dan) hoog genoeg.

Dat de ticketprijzen de afgelopen zoveel jaren al flink hoger zijn geworden is een feit, maar het houdt ergens op. Toch? :)

 0
geen avatar
vr 03 jan 2020 15:29

eatsleeprave.. Wat een nazi's! Ga ze dan op naam verkopen maar nee hoor.

 0
Avatar garfield38
za 04 jan 2020 01:54

garfield38 ik ben benieuwd. Een kaartje voor bijvoorbeeld Celine Dion kost nu al 170 euro. Zullen we daar dan maar 350 euro van maken. Dan worden de concerten alleen nog toegankelijk voor de happy few en zullen ze zeker niet meer uitverkopen

 0
geen avatar
za 04 jan 2020 03:51

eatsleeprave.. Dat is ook hun doel. Enkel voor de Matthijs van Nieuwkerks en Marc-Marie's van deze wereld. Ik ga al wat langer naar de kleinere show's. De mega show's zijn allang 100$ + en wat heb je dan?

 0
Avatar Haario
za 04 jan 2020 10:21

Haario Puur economisch gezien klopt het inderdaad wat ze zeggen: de tussenhandelaren tonen aan dat de marktprijs van concerttickets hoger ligt dan de verkoopprijs. Geldt denk ik wel vooral voor echt grote artiesten. Clubshows zijn heel vaak niet uitverkocht.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.